Homo-veli jokinen ja muita kummallisuuksia

Olen pitänyt blogiani (aktiivisestikin) niin pitkään, että voisi huvikseen katsoa vähän mitä on tullut luettua.
Eniten osumia on romanttisesti rakkauden kohdalla. Eipä tämä suuri ihme ole, sillä kirjasta kuin kirjasta suurin piirtein ainakin yksi rakkausaspekti löytyy. Vaikka eipä sillä, tunnustaudun kyllä romantikoksi.:)
  Suomi on myös ollut kova juttu, osumia löytyy toiseksi eniten. Tämä hämmästyttää jo enemmän. Jostain syystä minusta aina tuntuu, että luen kovin vähän suomalaista kirjallisuutta, mutta näköjään sitten en... Suomi siis tosiaan kuvastaa kirjailijan kansallisuutta, ei esim. kirjan tapahtumapaikkaa.
  Kolmanneksi pähein asia ovat näköjään naiset, ja miksipäs ei. ;) Mitä olisi kirjallisuus ilman ihania ja kamalia naisia? Ei yhtään mitään.
  Useita osumia ovat saaneet myös kulttuuri (tämä on aika löyhä ja epämääräinen luokitus tosin),yhteiskunta, feminismi, raiskaus, rikos ja uskonto. Hmm, mitähän tuosta pitäisi ajatella... Raiskaus-aiheisia kirjoja on tullut kyllä luettua runsaanpuoleisesti syystä tahi toisesta, ja epäilemättä niitä tulee vastedeskin.

Itseäni kiinnostavat aina kovasti hakusanat, joilla blogeihin löydetään, ja tämä aihe nyt liittyy kummaliseen otsikkooni, nimittäin tuolla homo-veli jokisella on oikeastikin haettu tänne. :D Hakija on joko sekoittanut nimen jotenkin (taisi olla joku Jukka-Veli tms.) tai sitten hän on vain halunnut yhdistää kirjan aihepiirin kirjailijan nimeen. Nerokasta kieltämättä, ja hauskin hakusanapari jolla tänne on löydetty. Samaiseen kirjaan liittyen aija harju on löytynyt useita kertoja ja pitkään ihmettelin kuka ihme tämä henkilö mahtaa olla. Mietin oliko joku muistanut nimeni noin pahasti väärin, kunnes lopulta googletin nimellä itse ja katso: se oli kirjan luettelemissani henkilöissä...
   Muita hittejä ovat olleet Antti Nylén (...), Dorian Grayn muotokuva, Kaiken se kestää ja Miestä ei voi raiskata, niin hakusanoissa kuin luetuissa teksteissäkin. Olipa sitten jotain hyötyä sen Nylénin kyllästyttävän esseekokoelman lukemisessa... Jälkimmäisen esiintymistä en yhtään ihmettele, nimi varmasti jää provosoivuudellaan mieleen.
Lähiaikoina Riikka Pulkkisen Rajaakin on etsitty ja luettu, mikä tuskin ketään yllättää. Yksi kummallisuus on kyllä via merulanan sotkuinen tapaus. Näköjään se johtaa homo- ja biseksuaalisuutta koskevaan kirjoitukseeni, ilmeisestikin Zephyrin listan kautta. Mielenkiintoista!

Sellaista tällä kertaa. Ja kyllä kyllä, vielä niitä oikeita kirjajuttujakin tulee! :)

Kommentit