Joulukuun luetut ja vuoden 2011 kohokohdat

Kas niin, olen ollut kauan päivittämättä, sillä olo ei ole ollut mikään hohdokkain enkä ole jaksanut panostaa blogiin. Eilen yritin tosin tehdä musiikkihaastetta, mutta netti jumitti niin pahasti, ettei siitä tullut mitään. Youtube ei tällä hetkellä ole jostain syystä kaveri.
Hiljaisuudesta huolimatta tai ehkä juuri siksi olen kyllä lukenut varsin paljon, tosin joukossa on kolme lastenkirjaa ja yksi nuortenkirja. Arvio on tällä hetkellä vain Brontësta eli tehtävää riittää...
  • Charlotte Brontë - Professori
  • Timo Parvela - Ella ja Äf Yksi & Ella ja jättipotti
  • Kirsti Kutila - Muorimenninkäisen tarinoita
  • Camilla Läckberg - Jääprinsessa
  • Siiri Enoranta - Gisellen kuolema
  • Anu Holopainen - Boreaksen lapset
Toisin sanoen seitsemän kirjaa, mikä on minulle iso määrä. Kaksi kirjaa vieläpä jätin kesken, nimittäin Kristina Carlsonin William N. päiväkirjan ja Rainer Maria Rilken Duinon elegiat. Edellä mainittu oli tylsä ja viimeksi mainitusta en tajunnut hönkäsen pölähdystä. Jospa minäkin opin jättämään kirjoja tarvittaessa kesken! Näiden kohdalla en tuntenut edes syyllisyyttä. Aika on rajallinen eikä kaikkea haluamaansakaan ehdi lukea.
Nämä luetut puolestaan ovat kaikki oikein hyviä! Noista lastenkirjoista tuskin saan väännettyä arviota, mutta kolmesta viimeksi mainitusta meinaan ne pikapuoliin tehdä. Brontëa kehuinkin jo arviossa, olen iloinen että luin sen. Jääprinsessa oli oikein vakuuttava ja koukuttava. Gisellen kuolema on selkeästi ylitse muiden. Se oli järisyttävän voimakas pieni kirja, jonka luin aatonaaton iltana melkein putkeen. Holopainenkaan ei pettänyt, Boreaksen lapset oli hyvä lukukokemus myös. Siitä(kin) lisää myöhemmin.

Ohhoh, taas on uusi vuosi! Muistan niin selkeästi, kun tein tämän koosteen viime vuonna. Muistan Aila Meriluodon elämäkerran maanisen lukemisen ja sen tunnelman. Se oli hieno uusi vuosi. Saa nähdä, miten tänään menee.
      Tänä vuonna on ollut paljon hienoja kirjoja. Miten näistä voi valita vain muutamia, yhdestä parhaasta nyt puhumattakaan? Yhtä parasta en edes yritä, mutta tässä sekalaisessa järjestyksessä vuoden parhaimmat:
Hyvää uutta vuotta 2012 kaikille!

Kommentit

peikkoneito sanoi…
Aika monta on minulla lukematta tuosta sinun kymmenen kärjestäsi. Muutama alkoi kunnolla kiinnostaa.

Nämä top-listat ovat hyviä paikkoja löytää luettavaa. Kun paljon vuodessa lukeva nimeää parhaimmistonsa, eivät ne taatusti jätä kylmäksi. ;)
Leena Lumi sanoi…
Haudankaivajan tytär on huomattava kirja.

Nyt en ymmärrä...en muista: Eikö Duinon elegiat olekaa Rilken runoja? Se ei kylläkään ole Even suomennosta, mutta...oliko se runoja? Kääntäjänä Raittila? Pidän eniten Rilken rakkausrunoista, mutta itkemättä en lue Even suomentamaa Pantteria.

Lue Unelmia, mun kummasta tahansa blogista, niin huomaat miten veret seisahtuvat...