Helmikuun havinaa

Helmikuukin oli melko lukuisa kuukausi, tosin loppupuoli oli postauksissa hiljaista Monte Criston kreivin viedessä niin paljon lukuaikaa. Nytpä on sekin järkäle luettu!
  • John Irving - Garpin maailma
  • Tove Jansson - Geschichten aus dem Mumintal
  • Antoine de Saint-Exupéry - Pikku prinssi
  • Kira Poutanen - Ihana meri
  • Fjodor Dostojevski - Rikos ja rangaistus
  • Minna Canth - Anna Liisa
  • Patricia Cornwell - Punainen usva
Yhteensä seitsemän kirjaa siis! Joukossa on kuitenkin kaksi järkälettä, Rikos ja rangaistus sekä Garpin maailma. Monte Criston kreiviä en ehtinyt viime kuun puolella lukea loppuun, mutta ei se mitään. Ei tämä kilpalaji ole.
    Viime kuun kirjat olivat hyviä, monet jopa erinomaisia. Ne toimivat helpottavana lohtuna koko muun elämän mentyä sekaisin. Lukeminen on kuitenkin viime kädessä juuri eskapismia. Jos joskus tulevaisuudessa sattuisin lukemaan jonkun näistä kirjoista uudelleen, tulisivat kaikki tuskalliset muistot taas pintaan... On jännittävää, miten mieleen jääneiden kirjojen kautta muistaa myös sen ajan, jolloin sitä luki! Esimerkiksi Fletcherin Noidan ripistä muistan aina sen lämpimän, ikimuistoisen ja haikean ihanan kesän 2011, jolloin elämä oli parhaimmillaan.
    Parhaimman kirjan tittelistä kilpailevat Garpin maailma ja Rikos ja rangaistus enkä todellakaan osaa päättää, kumpi oli parempi. Huonoa kirjaa ei ollut, mutta epämiellyttävin lukukokemus oli Ihana meri. Olisi ehkä voinut jäädä lukemattakin, sen verran ahdistava se oli.

Kommentit

π sanoi…
Itse olen lukemassa juuri tuota Garpin maailmaa! :D Taidan käydä vilaisemassa arvostelusi siitä luettuani kirjan: en uskalla vielä lukea välttääkseni mahdollisen spoilaantumisen :D
Anki sanoi…
Juu, arviot kannattaa lukea kunnolla vasta kun itse on saanut kirjan päätökseen ja oman arvion valmiiksi. :D