Elly Griffiths - Korppikuningas (Ruth Galloway -mysteeri 5)

 


"Viestittelijä on varmaan joku kahjo. Eikä kukaan grillijuhlien pörhistelijöistä vaikuttanut mitenkään erityisen vaaralliselta. Siitä huolimatta hän hytisee leudossa iltailmassa, poimii tyttärensä syliin ja kävelee takaisin taakseen katsomatta."

Alkuperäisteos Dying Fall (2013). Suomentanut Anna Kangasmaa. Tammi 2019.

Ruthin seikkailut jatkuvat tällä kertaa pohjoisessa Iso-Britanniassa. Ruth saa kuulla vanhan opiskeluaikaisen kaverinsa poismenosta ja liki samaan aikaan hän saa tältä kirjeen. Kirjeessa kaveri Dan pyytää Ruthin ammattiapua luiden tutkimisessa. Dan on tehnyt ison löydön. Jo ennen matkustamiseen Blackpooliin Ruth alkaa saada uhkaavia viestejä. Pian hän on tapansa mukaan mukana vyyhdessä, jossa seikkailevat niin kuningas Arthur myytteineen kuin uusnatsitkin.

Olipa hauskaa jatkaa näin pian Ruthin elämänmenosta lukemista! Näistä dekkareista on tullut kuin huomaamatta suosikkejani. Griffiths osaa hienosti luoda sekä leppoisan arkista että kutkuttavan jännittävää tunnelmaa. 

Tässä, kuten aiemmissakin osissa, pääsemme tutustumaan lähemmin druidien kulttuuriin. Tykkään näistä osista tosi paljon, sillä mielestäni eri uskomukset ovat kiinnostavia. Cathbad tulee Ruthin ja Katen seuraksi Blackpooliin ja he tapaavat myös Cathbadin druidiystävän. Jotain mystistä tuon joulupukkia muistuttavan hahmon taustalla kuitenkin näyttää olevan...

Kirjan tarinaa pyöritetään usean katselijan näkökulmasta. Ei pelkästään Ruth vaan myös sivuhenkilöt saavat oman tilansa kirjasta. Siitäkin pidän, sillä Griffithsin hahmot ovat hyvin luotuja ja eläviä. Olin onnessani, kun Cathbad oli niinkin suuressa roolissa tässä kirjassa.

Myös kuningas Arthuriin liittyvät myytit olivat hienoja, joskin ne jäivät yllättävän pintapuolisiksi. Niitä olisi voinut olla vaikka lisääkin minun mielestäni. Joka tapauksessa jälleen hyvää työtä kirjailijalta. Suosittelen edelleen lämpimästi!

Korppikuninkaasta on kirjoitettu myös blogeissa Kirsin kirjanurkka ja Yöpöydän kirjat.

Kommentit

Elegia sanoi…
Olen lukenut tosi paljon tästä sarjasta on pitänyt itsekin se aloittaa, mutta en ole vielä(kään) saanut aikaiseksi. Pitäisi kyllä se ensimmäinen osa ottaa lukuun asap!
Anki sanoi…
Joo, suosittelen kyllä! Näiden parissa viihtyy :)