Day 03 - Your favorite series

Tämä vastaus onkin helppo eikä tarvinnut pitkään pohtia. Kaikkien aikojen paras sarja on
tietysti L. M. Montgomeryn Runotyttö-sarja!
Kuva http://media.wsoy.fi

Sain tämän yhteisnidoksen joululahjaksi kun olin 11-vuotias, ja siitä lähtien se on ollut elämässäni. Lähes joka vuosi olen lukenut kaksi jälkimmäista osaa, Runotyttö maineen polulla ja Runotyttö etsii tähteään. Ensimmäinenkin osa on lumoava, mutta jää jollain lailla kahden jälkimmäisen jalkoihin. Lempparini on ehdottomasti tuo keskimmäinen, mutta trilogian päätös on ei-myötähäpeää aiheuttavassa nuoruuden tuskan kuvauksessaan vaikuttava. Emilia on myös yksi mielenkiintoisimpia fiktiivisiä hahmoja. Pidän kovasti Annastakin, mutta se hahmo ei ole koskaan tullut niin läheiseksi kuin Emilia. Pitäisi lukea nämä uudestaan ja tuoda blogiin. :)

Ja ai niin, tajusin vasta eilisen postauksen jälkeen, että ehkä juurikin tuo Runotyttö maineen polulla olisi ollut parempi vastaus, mutta mitäpä pienistä. Eipähän tule sama kirja heti uudestaan.

Kommentit

Sinä olet Emilia, minä taas Anna - ainakin tämänpäiväisen perusteella. ♥ Hauskaa, että saman kirjailijan teoksista löytyy niin sinun kuin minunkin suosikkisarja.
Anki sanoi…
Totta! :D Niin, ehkäpä minussa on jonkin verran Emiliaa, ainakin häneen on helppo samastua.
Salla sanoi…
Tätä haastetta on ollut kiva seurata, vaikken itse jaksanutkaan ruveta haasteeseen vastaamaan. Olen kuitenkin miettinyt kysymyksiin vastauksia omalta kohdalta. Ja Runotyttö-sarjan minäkin arvioin omaksi suosikkisarjakseni, vaikka paljon hyviä tarjokkaita on! Tosin minulle päinvastoin tuo sarjan ykkösosa on mieluisin, se on jotenkin tasapainoisemman tuntuinen kuin jatko-osat.
Unknown sanoi…
Minullakin Emilia on kovilla! Saa nähdä valitsenko itse sen vai Muumit :)
Anki, minäkin jaksan lukea Runotyttö maineen polulla ja Runotyttö etsii tähteään vaikka kuinka monta kertaa, Pieni runotyttökin on ihana mutta jotenkin episodimaisempi, enkä ehkä samaistu lapsi-Emiliaan samalla tavalla kuin aikuistuvaan. Ihana trilogia!
Aino sanoi…
Runotyttö-trigologia on kyllä maailmankirjallisuuden huippua. Olen samaa mieltä.