Day 18 - A book that disappointed you

Vielä vähän aika sitten minulla olisi ollut tähän selkeä vastaus: Yksinäisyyden kaivo. Nyt ymmärrettävistä syistä en voi sitä tähän laittaa. Onhan niitä pettymyksiä tietysti, mutta kuitenkin suhteellisen vähän. Kun vähän kaivelee muistia, tulee mieleen ehkä voimakkaimpana Joyce Carol Oatesin Kosto:Rakkaustarina.
Kuva http://1.bp.blogspot.com
Se on kirja äärimmäisen tärkeästä ja aina ajankohtaisesta aiheesta, mutta jotenkin en päässyt kirjaan sisälle kuten olisi pitänyt. Tätä oli hehkutettu niin paljon, joten ehkä siitäkin johtui tuo pettymys - odotukset olivat liian suuret. Harmittaa, sillä tämä kirja on vaikuttanut moniin hyvin syvästi.

Kommentit

Susa sanoi…
Aina välillä käy minulle ainakin niin, että joku kirja jota on sinällään odottanut, on niin ylistetty arvosteluissa, että sitä lukee kai ylikriittisin silmin.

Muutoin kirja olisi voinut olla ihan yhtä vaikuttava kokemus kuin monella muullakin, mutta jotenkin ne korkeat odotukset ehtivät muodostua liian korkeiksi.
Niinpä, liika hehkutus ja niihin hehkutuksiin tutustuminen voi pilata hyvän kirjan. Haastavaa kriitikolle ja bloggaajalle. Miten kuvailla kirjaa, josta on oikeasti pitänyt, jopa lumoutunut, mutta silti säilyttää toisillakin koskematon lukukokemus?
Susa sanoi…
Tämä on kyllä mielenkiintoinen aihe pohtia enemmänkin, sillä itsellä tahtoo olla se "ongelma", että kun oikein ihastuu johonkin kirjaan, on vaikea pitää se kirja-arvostelu sitten niin tiiviinä kuinh haluaisi. Väkisin tulee hehkutettua ja elettyä tavallaan vielä uudestaan sitä kirjan maailmaa arvostelua kirjoittaessa.
Anki sanoi…
Kiitos kommenteista ja pohdinnasta!
Tämä aihehan tulee aina esille aika ajoin blogeissa, ja se on ihan hyvä.^^