Enni Mustonen - Parittomat (Järjen ja tunteen tarinoita V)

 


"Se mitä sinä yönä tapahtui, oli monen sattuman summa. Jos olisin vähäänkään tullut äitiini, olisin pitänyt itsekin sitä jonkinmoisena kosmisena johdatuksena. Enemmän minä kumminkin muistutin Anna-mummua ja Hilma-muoria. Itse me kohtalomme valitsimme sinä yönä, sekä Saarisen Tommi että minä."

Enni Mustosen Parittomat päättää Järjen ja tunteen tarinoita -sarjan. Tällä kertaa ei ollakaan historian havinassa, vaan 2000-luvulla. Päähenkilö Salla on sarjasta tutun Hilma Marian tyttärentyttärentytär ja Saarisen Tommi Anna Sofian perillisiä. Salla päätyy Petäjänkartanon naapuriin vanhan sukulaisensa Fannin luo ja kohtaa ennen pitkää kartanon isännän, Tommin. 

Parittomat oli minulle kepeä, mieluinen välipala. Johtuneeko modernista ympäristöstä, että se tuntui paljon viihteellisemmältä kuin aiemmat osat. On tietysti päivänselvää, että Tommi ja Salla päätyvät yhteen. Romaani ei tarjonnutkaan paljon yllätyksiä, mutta viihdyin kyllä. Mustonen kirjoittaa sujuvasti ja miellyttävästi.

Siitä taas en ole varma, mitä ajattelisin romaanista nimenomaan tämän sarjan osana. Jotenkin erikoinen veto tuoda historiallinen sarja yhtäkkiä 2000-luvulle. Hilman vaiheista kuullaan kyllä Fannin tarinoiden kautta, mutta mieluiten olisin vielä lukenut suoraan Hilman ja Annan vaiheista. Annasta ei kerrota oikein mitään. Olisin halunnut tietää!

Paljoa muuta sanottavaa kirjasta ei olekaan. Se on romanttinen ja viihteellinen, sujuvasti luettava. Suosittelen siis romanttisen viihteen ystäville. Tämän osan voi mielestäni lukea vallan mainiosti, vaikka ei olisi perehtynyt sarjan aiempiin osiin.

Kommentit