Lukujumi!

 Niin kuin humalaa voi seurata krapula, voi suurta lukuinnostusta näköjään seurata lukujumi.


Rakastan Monika Fagerholmia, mutta tätä kirjaa olen tankannut jo ties kuinka monta päivää enkä vieläkään ole edes täysin puolivälissä! Se ei johdu itse kirjasta, josta pidän, vaan tästä jumista. Toisaalta tekee mieli lukea, toisaalta ei. Tietysti vieraalla kielellä lukeminen vähän tuo raskautta, mutta en usko senkään olevan syy. En koe kieltä kovinkaan vaikeana, vaikka jokaikistä sanaa en tunnekaan.

Ehkä tässä on takana pari tympeämpää lukukokemusta. Varsinkin tuo Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä jumitti tympeydessään, vaikka kirja oli tosi ohut. Tarvitsisin ehkä jotain tosi helppoa? Mutta toisaalta haluaisin tietää, mitä Fagerholmin ihanille ja oudoille henkilöille tapahtuu... 

Kärsittekö te, hyvät lukijat, lukujumeista? Miten olette ratkaisseet tilanteen?

Kommentit

Lukujumit ovat tuttuja! Välillä pidän ihan kunnon tauon ja keskityn muihin harrastuksiin. Nyt olen tosin keksinyt myös sarjakuvat, niitä on aina mukava lukea jos ei raskaampi tekstimassa innosta.
Anneli A sanoi…
Tällaista se on! Kyllä se siitä ohi menee, toivotaan. Minulla on harvemmin ollut lukujumeja, mutta sen sijaan bloggausjumeja on ollut useamminkin.
Takkutukka sanoi…

Uskon, että tällä pitkään jatkuneella rajoitusten ajalla on ollut oma vaikutuksensa siihen, ettei lukeminenkaan aina maistu. Omalla kohdalla ilmenee siten, että aloitan kirjan laitan sivuun, aloitan toisen ja sitten yleensä palaan ensimainittuun.
Tuolloin parin päivän totaalinen kirjalukutauko tekee yleensä tehtävänsä. Bloggausjumikin on piipahdellut nurkissa, sama häätö on toiminut;)
Jokke sanoi…
Voi olla väärä kirja, tai oikea kirja väärään aikaan. Kuten yllä lukee on tämä kaiken kaikkiaan aika kuormkittavaa aikaa. Lue joku lyhyt "kiva" kirja
onkohan sama Fagerholm kuin minulla tässä kirjastosta, ruattiks....
Anki sanoi…
Kiitos kommenteista! Ehkä kokeilen jotain toista kirjaa tähän väliin. :)
Hannele, tuo kirja on Glitterscenen. :)
yksi joka juuri lukenut ja tykäs Niemin kirjasta:
https://boktanken.blogspot.com/2021/02/popularmusik-fran-vittula.html
Jokke sanoi…
Onhan tuo Populaarimusiikkia Vittulanjänkhältä hyvä kirja, ja se on siellä Keskisuomalaisen sadan kirjan listalla
Leena Lumi sanoi…
Jokke sen sanoi, minulla joku kirja odotti kauan, kun aika oli väärä. Oikealla ajalla siitä tuli kirja, joka menee kuumaan ryhmääni.

Käytän itse lukujumeihin dekkareita ja 'väärä' kirja odottamaan aikaa parempaa.

Eivätkä kaikki kirjat voi olla sun juttu. Lue Springooran Suostumus.

Halit♥♥