Blogille fb-sivu ja tulevaisuudensuunnitelmia

 Aloitin tämän blogin helmikuussa 2009 eli nyt blogini on jo peräti 12-vuotias! Hyvänen aika, miten nopeasti aika kuluukaan.

Tokikaan en ole ollut koko aikaa aktiivinen, vaan välillä hävinnyt yksityiselämäni pyörteisiin ja taas palannut. Viime vuoden lopulla kipinä jatkaa blogin pitämistä syttyi ja sillä tiellä ollaan nyt. Olen alkanut taas lisätä kansikuvia juttujeni yhteyteen, jotta blogini olisi vähän eläväisempi.

Uuden innon vallassa minulla on myös kunnianhimoisia suunnitelmia. Yksi pienempi oli saada blogille omat fb-sivut ja nyt ne löytyvät oheisesta osoitteesta: https://www.facebook.com/Ankin-kirjablogi-102053062009656  

Suurimmat suunnitelmani liittyvät itse lukemiseen. Loin jo varhain itselleni TBR-sivun, josta muotoutui nykyinen OHKB eli oma hylly, kesken jääneet ja bloggaamattomat kirjat. Tarkoitukseni on blogata kaikista kirjoista, jotka olen blogini olemassaolon aikana lukenut. Kirjoja on tällä hetkellä listalla 205 ja luettuja 15, joten tekemistä ainakin riittää! 

Syy tähän projektiin on se, että haluaisin sivustani eräänlaisen oman kirjaston, josta voin käydä tarkistamassa, mitä milloinkin olen lukenut. Bloggaaminen on hirveän hauskaa, ja kirjoista jää parempi muistikuva, kun niistä on kirjoittanut jotain. On myös ihanaa saada teiltä lukijoilta kommentteja, ne ovat tämän homman suola. Olen myös koukussa listaamiseen... Kirjalistat ovat mielestäni hirveän inspiroivia ja niiden täyttäminen tyydyttävää.

Muut suunnitelmat liittyvät haasteiden läpivientiin. 50 naiskirjailijaa on jo tosi lähellä. Jäljellä olevat kirjat pitää vain varata kirjastosta, koska ne eivät ikinä löydy hyllystä. Tämän haasteen uskoisin päättyvän jo tänä vuonna.

Finlandia-haastekin on aika hyvällä mallilla, mutta alun jälkeen tuli pieni ähky. Aion kuitenkin sitkeästi jatkaa tätäkin haastetta. 

Keskisuomalaisen 100 kirjaa -haaste on yllättävänkin hienossa vaiheessa, ollaan lähempänä 50 prosenttia. Listalla kuitenkin kummittelee melkoisia tiiliskiviä, kuten Don Quijote ja Sota ja rauha. Saa nähdä, milloin tämä haaste on paketissa. Sen kunniaksi voisi vaikka sitten juhlia vähäsen!


Kommentit

Jokke sanoi…
Minulla oli jossain vaiheessa halu lukea Finlandiavoittajat, mutta lista on alkupäästä kovin vajaa. Myötätuulta blogille ja lukemiseen.
Anki sanoi…
En tiennytkään, että Finlandia-lista on jotenkin vajaa! No, niillä mennään, mitä on Wikipediassa lueteltu... :D
Henna sanoi…
Mulla on menossa Sota ja rauha äänikirjana, on kylläkin jaettu kahteen osaan. Eikä ihme, sillä ykkösosa kestää muistaakseni reilut 16 tuntia. Saa nähdä riittääkö kahden viikon laina-aika, vaikka kuuntelenkin bussimatkoilla töihin ja kotiin (40 minuuttia suunta)sekä kävelylenkeillä. Ja nopeudella 1,60...

Finlandia-haaste alkoi kiinnostaa, täytyykin perehtyä siihen. Tälle vuodelle on "vain" Helmet-lukuhaaste sekä Kirjoja ulapalta -haaste, hyvin sopisi sekaan noita missä ei ole aikarajaa :)
Anki sanoi…
Vau, kunnioitettava urakka tuo Sota ja rauha myös äänikirjana!

Suosittelen Finlandia-haastetta, siellä on ollut joukossa varsin mainioita kirjoja. :)