Sofie Sarenbrant - Avoimet ovet


 "Oikeastaan minun pitäisi yrittää olla häiritsemättä, kun hän nukkuu noin rauhallisesti, mutta en malta olla menemättä sängyn ääreen. Hiivin hiljaa ja tunnen puulattian sukkieni alla. On varottava kompastumasta johonkin leluun. Käteni hakeutuu housuntaskusta ulos, vuodekatoksen aukosta sisään, ja sallin sormenpäideni hipaista hänen silkinpehmeää ihoaan. Poski tuntuu aavistuksen verran kylmältä, mutta hänen ilmeensä ei värähdäkään."

Alkuperäisteos Visning pågår. Suomentanut Veijo Kiuru. WSOY 2019.

Cornelialla on alkamassa uusi sivu elämässään, kun kaikki pyörähtääkin ympäri: hänen miehensä tapetaan heidän myynnissä olevassa asunnossaan. Kaiken lisäksi ruumiin löytää heidän tyttärensä Astrid. Kun poliisi tutkii asiaan, Corneliasta tuleekin ykkösepäilty. Lisää ruumiita tulee ja joku hiippailee asuntonäytöissä ja niiden kulissien takana...

Olipas jännittävä dekkari, joka piti otteessaan loppuun asti! Tämä on ensimmäinen Sarenbrantilta lukemani kirja, mutta ei varmasti viimeinen. Sujuvalla näkökulman vaihdoksella kirjailija pitää lukijan lujasti hyppysissään ensimmäisestä sivusta viimeiseen. 

Rankkuudeltaan kirja menee jonnekin välimaastoon. Mikään pehmodekkari tämä ei ole, muttei toisaalta hurjimmastakaan päästä. Murhat kuvataan jollain lailla, mutta niillä ei mässäillä. Pääpaino on enemmän psykologisessa jännityksessä, kun lukija koittaa arvata, kuka onkaan tekijä.

Cornelian ohella päähenkilö on komisario Emma, joka on raskaana. Hän seurustelee asuntovälittäjän kanssa ja murehtii heidän vähäistä yhteistä aikaansa. Emma on melkoinen työmuurahainen ja hän joutuukin pettymään, kun hänet passitetaan etuaikaiselle lomalle rikostutkinnan pyörteistä.

Tekijää ei ole helppo arvata, sillä kirjan sivuilla pyörii toinenkin epäilyttävä hiippari, Emman exä Hugo. Mies ei ole päässyt erosta yli, vaan koittaa tavalla tai toisella sabotoida Emman uutta suhdetta. Voisiko Hugo olla tekijä?

Suosittelen dekkarien ystäville! Kyllä ruotsalaiset osaavat.

Kommentit

Mai Laakso sanoi…
Kiva sarja. Olen koukussa. Kustantaja aloitti sarjan julkaisun keskeltä sarjaa. Tänä vuonna julkaistaan sitten kaksi alkupään kirjaa ja uusin kirja loppupäästä. Luen kaikki.
Anki sanoi…
Ahaa, onpa hyvä tietää!