Day 16&17 - Favourite female character & Favourite quote from your favourite book

Olin viikonloppuna mökillä, joten eilinen jäi välistä. Laitan sen siis nyt tässä välissä. :)

Lempinaishahmo... Tässä taas tulee ongelmaksi runsaudenpula! Luen kuitenkin sen verran paljon, että näitä kaikenlaisia naishahmoja kertyy paljon. Ehkä se kuitenkin on Herbjørg Wassmon Dinan kirjan päähenkilö
eli Dina.
Kuva kirjanmerkki.fi
Kirjoitin Dinan luonteesta kirjan arvioon: "Dina on ihana hahmo; raivokas, oikukas, väkivaltainen ja himokas, aivan kuin myyttien Lilith. Hänen käytöksensä on vielä silmiinpistävämpää, kun kirja sijoittuu 1800-luvulle. Kukaan ei saa Dinaa alistumaan, hän ei suostu asettumaan miestä alemmaksi."
Voiko parempia perusteluja ollakaan?
   
Sitten tämän päivän haasteeseen. Lempilainaus lempikirjasta on melkoinen vaatimus. Ei minulla oikeastaan edes ole varsinaista lempikirjaa! Miten sellaisen voisi muka valita? Sitä paitsi miten määritellään 'lainaus'? Onko se yksi vai useampi virke? Joka tapauksessa on selvää, etten millään saa yhtä virkettä tingattua, se on niin vähän.
   Kun ruvetaan lempikirjoja miettimään, on tuo Dinan kirja erittäin korkealla. Kirjaa en omista eikä se ole tässä käsilläkään, mutta blogiini laittama tekstinpätkä on kyllä ehdottomasti lempikohtani ja
saa kelvata nyt vastaukseksi: "Dina ulisi hiljaa itsekseen. Kengät takoivat tunnit palasiksi. Päivänvalo oli toivottoman ikuinen. Heittäytyi sisään pienistä ristikkoikkuinoista pitkin lattiaa.
Hän astui tuonelan valtakuntaan. Valokeilojen läpi. Se oli painajainen ja kaunis uni.
Lopulta Lorch nojautui hänen ohimoaan vasten."

En tiedä mikä siinä on, mutta tuo kohta vavisuttaa mieltäni. Siinä on yksinkertaisesti kaikki!

Kommentit