Yksitoista kysymystä Saralta

Blogissani on ollut hiljaisempaa, kun en ole nyt mm. koeviikon takia saanut luettua paljonkaan. Hiljaa hyvä tulee... Tänään muistin onneksi, että Sara oli haastanut minut kysymyksillään ja nyt on niiden aika. :)

1. Lempikirjastosi?
- En ole aivan varma, olenko edes käynyt muissa kirjastoissa kuin täällä Lieksan kaupunginkirjastossa. Oli miten oli, meidän kirjasto on huippuhyvä! Kannattaa tulla. :D

2. Mistä ostat pääasiassa kirjoja? Kirjakaupasta, verkkokaupasta, marketista antikvariaatista/kirpputoreilta vai joku muu?
- Ostan kirjoja suhteellisen harvoin, silloinkin usein lahjaksi. Pokkareita olen ostanut tosin jonkun verran. Loppuvuoden ja ensivuoden aikana tuskin ostan mitään, koska täältä lähtee kylän ainoa kirjakauppa...

3. Sinulle tärkeä nuortenkirja?
- Oikeastaan kaikki Anu Holopaisen kirjat, mutta jos yksi pitää valita, niin Musta liekki.

4. Pelottavin kirja, jonka olet lukenut?
- Näitä on useitakin tai oikeampi sana olisi näille ehkä kuvottava. Lionel Shriverin Poikani Kevin, Slavenka
Drakulicin Aivan kuin minua ei olisi ja Herbjorg Wassmon Lasi maitoa, kiitos. Ai niin, olihan se Kingin Hohtokin välillä aika pelottava.

5. Lempirunosi?
- Ihania runoja on hirveästi, mutta aika tasoissa ovat Edith Södergranin Vierge Moderne ja Kai Niemisen Minun juureni.

6. Minkä elokuvan, joka pohjautuu kirjaan olet katsonut viimeksi?
- Auts... Katson todella vähän elokuvia. Se lienee joko Pieni suklaapuoti tai Hevoskuiskaaja.

7. Minkä kirjan maailmaan haluaisit uppoutua niin, että olisit siellä mukana "oikeastikin"?
- Voi, miten ihana kysymys! Hmm... Varsinkin ensimmäisellä lukukerralla elin täysin Mustan liekin henkilöiden kanssa ja he tuntuivat eläviltä, mutta heidän maailmansa on aika pelottava. Montgomeryn Emilian maailmaan kyllä haluaisin ja Muumilaaksoon!

8. Mieluisin vuorokauden aika lukea?

- Myöhäinen ilta.

9. Kesäkirjasi?
-Ei oikeastaan ole sellaista, mutta viime kesänä lukemassani Susan Fletcherin Noidan ripissä on minulle aina onnellisen kesän tuoksu ja maku ja tunnelma. En koskaan unohda sitä kirjaa enkä kesää!

10. Mitä luet juuri nyt?
- Linnan Täällä Pohjantähden alla.

11. Seksikkäin fiktiivinen kirjan henkilö? Perustelut! 

 - Jee, tämäkin on ihan huippu kysymys! :D Jaa-a, ensimmäisenä tulee mieleen Wassmon Dinan kirja päähenkilö Dina. Dina on kauhean pelottava, mutta hänen voimassaan ja pelottavuudessaan on jotain todella seksikästä. Ylipäänsä minusta seksikkyydessä on aina valtaa ja pelon aiheuttamista. Niin ja tietysti Nora Robertsin Morriganin ristissä ajattelin vähän kaikki naiset seksikkäiksi, köh... Lilithin tietysti eniten, voisiko muuten ollakaan? Karin Slaughterin Sokaistun poliisia Lenaa pidin myös todella seksikkäänä.

Olen ilkeä enkä haasta nyt ketään. Tämä on ensinnäkin kiertänyt vaikka kellä enkä jaksa vääntää yhtätoista uutta kysymystä. Mutta kiitoksia Saralle tästä! :)

Kommentit

Sara sanoi…
Hei Anki olipa kiva lukea vastauksiasi! Minäkin voisin uppoutua johonkin Montgomeryn kirjan maailmaan Prinssi Edwardin saarelle ja eipä Muumilaaksokaan olisi hassumpi paikka :)

Ikävää, että teidän ainoa kirjakauppa lopettaa!!! Noita Holopaisen fantasiakirjoja en ole lukenutkaan. Pitääpä vilkaista seuraavalla kirjastoreissulla.
Anki sanoi…
Prinssi Edvardin saarella olisi kyllä hienoa joku päivä käydä.:) Tosin onkohan Montgomery "värittänyt" kuvauksiaan kauniimmiksi?
Erityisesti sen Muumien tv-sarjan Muumilaaksoon haluaisin päästä! :D
Ja Anu Holopaista kannattaa aina lukea!:)