Kesäkuun luetut

Kesäkuu oli minulle todella antoisa lukukuukausi! Luin paljon innolla ja monenlaista, runojakin monen monta kokoelmaa. Yhteensä yksitoista luettua!

 Runoutta mahtui yhteensä kuusi kokoelmaa, mikä on todella paljon ainakin minulle, niin paljon kuin
runoutta rakastankin. Toivon mukaan innostus jatkuu eteenpäinkin.
Löysin runoista suurta lohtua lohdutuksen tarpeessa, erityisesti Eeva Tikalta. Satu Mannisen surumielisyys ja Eeva Kilven viisaus olivat myös tukenani, väheksymättä muitakaan runoilijoita. Arja Tiaisen Saatanan tytär oli myös vaikuttava ja pidin siitäkin paljon, samoin kuin Tässä on valosta. Runokokoelmista nostan ylimmäksi ehkä kuitenkin Sateeseen unohdetun saaren. Siinä oli valtavan hienoja säkeitä ja jatkuvuutta.
       Romaanejakin tuli sentään luettua ja minkälaisia! Alkupuolen Kaksi kevättä ja Rehti mies Jeesus... eivät olleet mitenkään tajunnanräjäyttäviä, vaikka ne mielelläni luinkin. Yövartiosto alkoi jo olla muuta toista. Se oli viihdyttävä, hauska ja välillä yllättävän vakava. Sain siitä paljon irti ja se on jäänyt hyvin mieleeni.
 Katoamisten kirja oli jotakin, mitä en ole lukemisesta saanut aikoihin. Alku kinnasi vastaan, mutta päästyäni pidemmälle tempauduin mukaan ja minua itketti koko ajan. Kirja elää mielessäni edelleen ja se teki valtavan vaikutuksen. Johanna Venhon Syntysanat oli myös hienoa luettavaa. Senkin alku tökki, mutta pidin tarinasta hirveästi ja kielestä erityisesti. Sitäkään en ihan heti unohda.
Ei liene yllättävää, että Iida Rauman Katoamisten kirja on romaaneista paras. Lienee vuodenvaihteen loppurytinöissäkin mukana.

PS: Heidi Liehusta en sano vielä mitään, sillä tunnen, että uusintalukeminen on tarpeen. Katsotaan sitten.
Mietin myös pitkään, pistänkö listaan Michael Cunninghamin Illan tullen -kirjan, mutta jätin kuitenkin pois; vuorokausi ehti vaihtua täksi heinäkuun ensimmäiseksi, ennen kuin sain sen päätökseen. ;) 
Huom! Tiasen ja Tikan kohdalla on siis kaksi linkkiä, koska käsittelin kokoelmia kahdessa postauksessa.

Kommentit

Booksy sanoi…
Jotenkin ihana kuulla että Katoamisten kirja jäi elämään. Sitä en ole itse lukenut, mutta muutama muu kirja on ollut juuri tuollainen... jää mieleen, kaikuu päivästä toiseen. :-) Aurinkoista heinäkuuta sinulle!
Anki sanoi…
Booksy: Sellaiset kirjat ovat kyllä aarteita! Ihanaa heinäkuuta sinullekin! :)
Sinulla on ollut hieno lukukuu! Kävin lukemassa arviosi Sateeseen unohdetusta saaresta; tykkäsin kirjasta aikanaan niin paljon, että hankin sen omaan hyllyyn.

Todella moni on kuvannut Katoamisten kirjaa upeaksi, etenkin sen kieltä.
Anki sanoi…
Sateeseen unohdettu saari on kyllä ihanan melankolinen! :) Katoamisten kirjan kieli ja tarina olivat mielestäni kaiken ylistyksen arvoisia.^^