Tiiliskivien pauloissa

 


Tapanani ei ole yleensä lukea montaa kirjaa yhtä aikaa, mutta nyt olen peräti kolmen tiiliskiven suossa!

Kaikkein kiinnostavin näistä on L. M. Montgomeryn elämäkerta, mutta sen lukeminen on hidasta englanninkielisyyden vuoksi. Lisäksi kirja on todella perusteellinen, ehkä vähän liiankin. Tästä kuitenkin bloggaan mieluusti, kunhan kirja on selätetty.

Miehet jotka vihaavat naisia alkaa todella tylsästi. Olen lukenut reilut sata sivua ja ihmettelen, milloin oikein alkaa tapahtua. Kai tämän täytyy olla vetävä kirja, kun se on niin kovin suosittu ja luettu?

Juha Hurmeen Suomi taas on niin täynnä asiaa ja yksityiskohtaa, että sitä jaksaa lukea vain pienemmissä erissä. Tästä kyllä nautin todella paljon, mikä kielen rikkaus! Ja huimaava taustatyön määrä. En edes uneksi muistavani lueteltuja henkilöitä kovin hyvin, mutta se ei menoa haittaa.

Onko teilläkin jokin varsinainen kirjaprojekti kesken?

Kommentit

Mai Laakso sanoi…
Olen vähän tylsä lukija, kun luen vain yhtä kirjaa kerrallaan.
Anki sanoi…
Niin minäkin yleensä. :)
Jokke sanoi…
Stieg Larssonin teoksessa alkaa tapahtua, lopulta liikaakin. Kannattaa lukea ja jos pitää niin on lisä osia
Kun itse pärjään huonosti tiiliskivien kanssa, niin hatunnostoni tälle sinun urakallesi! Minulla ei taida olla mitään erityistä kirjaprojektia menossa - kunhan lueskelen, mistä milloinkin satun innostumaan!
Anki sanoi…
Jokke: Hyvä tietää, että alkaa tapahtua!

Kirjarikas elämäni: Tämä tilanne on ihan sattuma, jotenkin tulin aloittaneeksi monta paksu kirjaa kerralla. :D
Pearl Clover sanoi…
Oi Montgomeryn elämäkerta kuulostaa mielenkiintoiselta! Itse luen aina useampaa kirjaa samaan aikaan. Viime aikoina olen yrittänyt lukea useaa klassikkoa, kuten Virginia Woolfin Mrs. Dallowayta ja Jostein Gaarderin Sofian maailmaa. Molemmat ovat kuitenkin sen verran vaikealukuisia että olen jumittanut niiden kanssa :D Haluaisin myös lukea joitakin kulttuuriantropologisia tutkimuksia, mutta katsotaan miten jaksan!
Anki sanoi…
Itse rakastin Mrs. Dallowayta mutta se ei ole helppo kirja! Sofian maailma on lukulistallani. :) Montgomeryn elämäkerta on tosiaan hyvin mielenkiintoinen.