Anna Taipale - Sydänjuttu

 


"Tärkein asia on tämä: riippumatta mitä olet kokenut tai missä nyt olet, saat kokea levollisuutta ja ottaa vastaan elämän hyvää. Olet aina hyvän arvoinen. Jokainen meistä on."

Hidasta elämää. Valokuvat: Paula Ojansuu. Maalaukset: Manuela Bosco. Graafinen suunnittelu: Satu Kontiainen. Otava 2017.

Sydänjuttu kertoo itsen ja oman elämän hyväksymisestä tässä ja nyt, ilman kaiken ansaitsemista. Kirja haastaa ottamaan vastuun omista tunteista ja elämästä.

Voi hitsi, olisin halunnut pitää tästä enemmän! Jokin tässä ei vain nyt napannut. Ehkä olen jo lukenut aiheesta niin paljon, että kirjassa ei lopulta ollut minulle mitään kovin uutta ja mullistavaa. Vähän tuntui siltä, että kirjan sanoman olisi yli parinsadan sivun sijasta saanut yhdelle A4:lle... 

Kirjan lähtökohtahan on tosi hyvä: anna arvo itsellesi, anna arvo toisellekin. Monella on pulmia asian kanssa, myös minulla. Silti kirjan toteutus tuntui jotenkin toisteiselta ja höttöiseltä. Ehkä se johtuu siitä, että olen tottunut lukemaan tieteellisempiä katsauksia aiheeseen, jolloin tämä valmentajan kirja jäi yksinkertaisesti kakkoseksi siinä seurassa. Sääli.

Uskon kuitenkin, että moni muu voi saada tästä ihan eri tavalla irti. Eri ihmisille toimivat erilaiset kirjat.

Kommentit

Anneli A sanoi…
No voi harmi, että kirja ei napannut. Ehkä jollekin toiselle tämä on omiaan. Kirjassa on kaunis kansi.
Anki sanoi…
Joo, nämä Hidasta elämää -kirjojen kannet ovat ihan omaa luokkaansa! Ja muutenkin todella hieno taitto näissä.
Kiinnostava aihe, mutta minäkin olen tuosta aiheesta lukenut paljon, joten voi tosiaan olla, ettei tämä kirja avaisi enää mitään uutta. Harmi kyllä, ettet sinäkään saanut tästä niin paljon kuin olisit toivonut.
Anki sanoi…
Niinpä! Jollekin jolle asia on uusi, tilanne voi olla ihan toinen.