Kirsti Kuosmanen - Hehkuvan naisen salaisuuksia

 


"Tämä on kutsu tutkimusmatkalle kohti omaa itseäsi: vahvaa, herkkää, villiä, rohkeaa ja hehkuvaa naista. Tämä on matka omaan nautintoosi. Siihen, miten nautit omasta kehostasi ja seksuaalisuudestasi."
Hidasta Elämää. Kuvitus: Satu Kontinen iStockphoton kuvista. Graafinen suunnittelu ja taitto: Satu Kontinen. Otava 2020.

Vauhdikkaan värikäs kirja on kannen herättämiä mahdollisia ennakkoluuloja syvempi tapaus. Kirsti Kuosmanen on psykoterapeutti (ET), näyttelijä, valmentaja ja luennoitsija. Tässä hehkuvassa kirjassaan hän opastaa naisia löytämään oman voimansa. 

Voi kuulostaa perus self helpiltä, mutta itse koin saavani tästä paljonkin irti. Kuten moni muukin nainen, myös minä olen kamppaillut monien haasteiden kanssa eikä itseen kohdistuva rakkaus todellakaan tule luonnostaan. Saati sitten seksuaalisuuden eri ilmentymät, joita en tässä nyt julkisesti sen tarkemmin analysoi. Kuosmanen kirjoittaa pirskahtelevasti ja lempeästi, hänen matkassaan oli mieluisaa kulkea.

Kirjassa on paljon harjoitteita, jotka koin hyvin hyödyllisiksi. Osan tekeminen nolostutti, mutta oli kannattavaa. Koin aika isojakin oivalluksia itsestäni tehdessäni niitä.

Tämä kirja oli sopiva jatke eiliselle Kotona kehossa -kirjalle ja siinä kirjassa itse asiassa viitattiin tähän teokseen. On hauskaa, miten joskus kirjat muodostavat luontevan jatkumon keskenään. Seksuaalisuus on tietenkin voimakkaan kehollinen asia, joten ei ole ihmekään, että kirjojen teemat osin limittyivät.

Kuitenkin Kuosmasen kirja tuntui täyteläisemmältä, todennäköisesti noiden useampien harjoitteiden takia. Niitä tekemällä pääsi aiheeseen paljon syvemmälle. Voi kuulostaa uskomattomalta, mutta tämän kirjan jälkeen ajattelen itsestäni ja kehostani nyt eri tavalla. Kirjallisuudella on mahtava voima!

Siitä vielä erityisplussaa, että Kuosmanen huomioi tekstissään myös eri sukupuolet, ei pelkästään yksiviivaisesti miehiä ja naisia, vaikka kirja selkeästi naisille suunnattu onkin. Ehkäpä myös itsensä enemmän feminiiniseksi kokevat miehetkin saisivat tästä jotain irti, mene ja tiedä.

Jos seksuaalisuuden tutkiminen kiinnostaa, suosittelen kovasti. Jos taas ärsyyntyy kaikesta voimaannuttavasti, tämä kirja ei välttämättä ole sopiva sellaiselle ihmiselle. 

Kommentit

LauraKatarooma sanoi…
Vaikuttaa niin mielenkiintoselta, että meni lukulistalle!
Anki sanoi…
Jee! Toivottavasti tykkäät :)
Kiinnostavan oloinen, täytyykin tarkistaa jos tämä löytyisi vaikka äänikirjana. Tälläinen voisi toimia kuunneltuna.
Anki sanoi…
Niin tosiaan voisi! :)
riitta k sanoi…
On hienoa, että kehon ja seksuaalisuuden aloilta saa tietoa. Varmasti hyödyllinen monelle nuorelle naiselle.
Anki sanoi…
Kyllä, eikä välttämättä pahitteeksi kypsempäänkin ikään ehtineelle. :)