Emily Henry - Täydellinen päivä


 "Se alkoi, kun olin kahdentoista. Vanhempani istuttivat minut sohvalle ja kertoivat uutisensa. Äiti oli saanut diagnoosin - epäilyttävä solumuutos vasemmassa rinnassa - ja hän toisti niin monta kertaa, etten saisi murehtia turhaan, että aloin jo uskoa joutuvani kotiarestiin, jos jäisin kiinni turhasta murehtimisesta."

Alkuperäisteos Beach Road (2020). Suomentanut Taina Wallin. Karisto 2021. 

Emily Henryn Täydellinen päivä on romanttinen kirja. Nuori January on saanut kuulla isänsä kuoleman jälkeen, että tällä on ollut toinen nainen. Isä on myös jättänyt Januarylle kakkosasunnon, jonne January muuttaa kirjoittamaan uusinta kirjaansa. Mikään ei tunnu luonnistuvan ennen kuin hän tekee diilin naapurin kirjailijamiehen kanssa: mies kirjoittaa onnellisen kirjan ja January vakavan.

Näistä aineksista olisi voinut syntyä tosi hyvä kirja, mutta ei tällä kertaa. Yleensä en lue ns. hömppää, mutta ajattelin nyt haastaa itseäni. Tiesin kyllä jo etukäteen, että kirjailijat tietenkin päätyvät yhteen, mutta siitä huolimatta tämä oli iso pettymys.

Ensinnäkään tarina ei vetänyt lainkaan sillä lailla, kuin viihdekirjallisuuden mielestäni pitäisi. Kirja jumitti minulla tosi paljon. Toiseksi intiimimmät kohtaukset olivat todella vaivaannuttavia kliseisyydessään. Tottakai vielä kumpainenkin tuli miltei yhtä aikaa seksiä harrastaessa...

Hyvää oli ainoastaan kaikki synkempi, mitä kirja kuitenkin sisälsi. Januaryn pohdinnat isän kuoleman jälkeen oli oikeasti hyvin kirjoitettu. Miksi kirjailija siis halusi tehdä näin kliseisen rakkaustarinan?

Tämä ei tosiaankaan ollut minua varten. Taidan pysytellä vähän vähemmän romanttisessa kirjallisuudessa.

Kommentit

niin, kiva lukee erilaista, ei aina samaa.
Anki sanoi…
Kyllä, harmi vain että tämä oli aika pettymys.
Minulle jäi vähän samat fiilikset. Pidin tästä ehkä hieman enemmän kuin sinä, mutta jotenkin olin kaiken sen hehkutuksen perusteella odottanut jotain vähän persoonallisempaa. Mutta loppuratkaisu oli heti alussa arvattavissa, kirja oli kliseinen ja välillä jopa pitkäveteinen ja minuakin häiritsi seksikohtausten täydellisyys. Ei kovin uskottavaa.