Roger Leloup - Ametistin kirous (Yoko Tsuno #19)


 Tällä kertaa Yoko ja ystävänsä Emilia matkustavat Venäjälle. Sieltä he lentävät Suomen ja Norjan kautta Skotlantiin. Tällä osalla ei ole mitään tekemistä edellisen kanssa, mutta näitä sarjakuvia onkin ilmeisesti suomennettu hassussa järjestyksessä.

Skotlannissa Emilia saa haltuunsa kirjeen isoisotädiltään vuodelta 1935. Kirjeessä on erikoista se, että isoisotäti kiittää henkensä pelastamisesta Emiliaa ja testamenttaa hänelle mökkinsä. Mutta Emilia ei tietenkään ole vielä elännyt tuolloin! Käydessään katsomassa mökkiä Emilia ja Yoko joutuvat jälleen huimaan seikkailuun historian havistessa taustalla.


Täytyy sanoa, että seikkailu oli jopa niinkin vauhdikas, etten oikein pysynyt kärryillä. Emilialla oli viljalti erilaisia sukulaisia ja salaperäisen ametistin vaiheet olivat moninaiset. En jaksanut lähteä lukemaan tarinaa uudelleen, joten nautin lähinnä kauniista kuvituksesta ja huimasta seikkailusta.

Tarinassa näkyy historiaosuudessa hyvin ajan rasistisuus. Yokoa pidetään alempiarvoisena, koska hän on aasialainen. Tästä hän ei kuitenkaan lannistu, vaan punoo taitavan juonen pahisten pään menoksi. 

Minua häiritsee jonkin verran kaiken historiattomuus. Emiliaa en ainakaan muista aiemmista osista, paitsi tuosta numerosta 18. Hän on ilmeisesti siis puoleksi skotti ja puoleksi venäläinen, mutta kuitenkin myös Australiasta?? En täysin pysy kärryillä. Pitäisi lukea uusiksi sarja alusta asti, niin muistaisi paremmin hahmojen taustoja.

Kommentit