Suvi Bowellan - Kiltin tytön voimakirja


"Koen tämän teeman tärkeäksi, koska olen nähnyt turhan läheltä, miten huonosti voi käydä, jos ei koskaan opi arvostamaan itseään. Olen onneksi nähnyt myös sen, mitä huikeita asioita alkaa tapahtua, kun terve itsekunnioitus ja rakkaus itseä kohtaan heräävät. Kuinka valtavasti elämään voi tulla lisää iloa, rakkautta, merkityksellisyyden tunnetta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, kun oppii olemaan hyvä myös itselleen, ei vain muille."

Hidasta elämää. Valokuvat: Emma Ronkanen. Graafinen suunnittelu ja taitto: Satu Kontinen. Otava 2020.

Näin kirjoittaa Suvi Bowellan kirjassaan Kiltin tytön voimakirja. Kirja on tarkoitettu kaikille ylikilteille naisille. 

Kirja on jaettu useampaan osaan: tarkastellaan tyypillisiä ylikiltin rooleja, miksi jostakusta tulee liian kiltti, miten kiltteys ilmenee ja mitä se aiheuttaa, miten ylikiltteydestä pääsee eroon, tutkitaan omia tarpeita ja tunteita, opitaan uusia taitoja ja katsotaan terveesti itsekästä elämää. Kirjassa on myös Hidasta elämää -kirjoille tyypillisesti väljä ja miellyttävä taitto, joka tekee kirjan lukemisesta vaivatonta.

En ehkä enää nykyisin ole aivan kirjan kohderyhmää, sillä en kokenut aiheiden resonoivan minussa kovin paljon. Joskus vuosia sitten tämä olisi ollut todella osuva kirja minulle. Olen kamppaillut liiallisen kiltteyden kanssa paljon. Toisaalta oli hyvä käydä vielä läpi näitä asioita.

Kirjassa ei ole paljoakaan lähteitä, mikä tekee sen otteesta toisaalta henkilökohtaisemman, toisaalta vähän ylimalkaisen. Olen itse enemmän perusteellisten ja lähdeviitteillä varustettujen tietokirjojen ystävä. 

Kaiken kaikkiaan Bowellan kirjoittaa viisaasti ja osuvasti. Tästä kirjasta on varmasti apua aiheen kanssa painiville.

Kommentit

Tämä on tosiaan ulkoasultaan kaunis kirja, ilo silmälle. Kiltteys on itselleni tärkeä aihe. Ehkä hiukan olen päässyt liiallisesta kiltteydestä, mutta aivan liian vähän. Kiinnostava ja tarpeellinen kirja.
riitta k sanoi…
Varmasti hyvä kirja nuorille tytöille.
Anneli A sanoi…
Onpa kaunis kirja. Jo kansi saa tarttumaan tähän kirjaan. Uskon, että voi olla hyödyllinen kirja monelle nuorelle tytölle. - Mukavaa viikonloppua!
Anki sanoi…
Kirjarikas elämäni: Kyllä, tämä on tarpeellinen kirja ja hyvin kaunis!

Riitta: Kyllä, erityisesti nuoret tytöt varmasti hyötyvät tästä.

Anneli: Kyllä, hyvin hyödyllinen kirja! Hyvää viikonloppua!