Virginie Despentes - Kauniita asioita

No nyt on Despentes-kimara tehty!

Pääpiirteissään tarinan päähenkilöjä ovat kaksoset Claudine ja Pauline. Claudine on omistanut elämänsä miesten miellyttämiselle ja pukeutuu sen mukaisesti. Pauline taas on päinvastainen; hän pukeutuu mukaviin ja suht. poika/miesmäisiin vaatteisiin ja halveksii miehiä miellyttäviä naisia. Melkoinen ero? Senmukaiset ovat siskojen välitkin. Lisäksi kumpikin tuntee tulleensa kohdelluksi epätasa-arvoisesti vanhempiensa taholta. Molemmat ovatkin joutuneet isänsä väkivallan kohteiksi lapsina. Siskot tapaavat tehdäkseen Nicolas'n avulla suuren huijauksen: Claudine ei osaa laulaa, mutta haluaa laulajaksi ja Pauline osaa laulaa, muttei halua laulajaksi. Eli suunnitelmana on, että siskot esittävät toisiaan.
Hommat menevät uusiksi, kun Claudine poistuukin kuvioista ja Pauline rupeaa kokopäiväisesti esittämään siskoaan.

Arvio: ihan kiva. Ei innostanut, luin lyhyissä pitkissä ja lukemisessa meni kohtuuttoman kauan. Kaksi aiempaa kirjaa olivat hyviä, varsinkin King Kong-tyttö. Tämä jäi jotenkin - tylsäksi?
Ja hieman epäilen tuollaisen huijauksen onnistumista. No, kirjathan ovat tietysti fiktiota, mutta...

Käsittääkseni kirjailijalta on suomennettu myös Teen Spirit. En muista onko sitä kirjastossani tai sen kanssa yhteyksissä olevilla kirjastoilla. Jos on, niin jossain vaiheessa varmaan lainaan, en kuitenkaan varmaan ihan heti.

Kirja on jo palautettu, joten näytettä ei valitettavasti nyt tipu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!