Liisa Huhta & Rosa Meriläinen - Feministin käsikirja

Kirja on nimensämukaisesti käsikirja. Alussa on feministin kymmenen käskyä, joista jokainen on aina oma lukunsa kirjassa. Ohjeet ovat oikein hyviä!
Lukujen yhteyksissä käydään läpi erilaisia teemaan liittyviä asioita - huumoria unohtamatta - ja ihmiset kertovat, kuinka heistä tuli feministejä. Tutkitaan arkipäivän asioita ja erityisesti feminismin ja perheen yhdistämistä aina kotitöiden jakamisesta lasten kasvatukseen. Myös eri feministit käydään läpi, mikä on ehdottoman tärkeää. Ihmisillä kun tuntuu olevan aiheesta harhakäsityksiä eikä aina hahmoteta, ettei ole olemassa yhtä ainoaa feminismiä.

Siitä olen erityisen iloinen, että miesten asemaa tuodaan myöskin esille, se kun on omiaan herättämään heidänkin kiinnostustaan. Ja myös noissa esitellyissä feministeissä muuten on pari miestä. :) Hauska lisä olivat eri ihmisten sitaatit sivujen reunoilla.

Suosittelen kaikille, jotka haluavat tutustua feminismiin ja joilla on mahdollisesti termejä hakusessa - kirjan lopussa on mainio luettelo selityksineen. Ja suositellaan erityisesti miehille!! Ei teitä haukuta ja syyllistetä. :D

Lopuksi hauska sitaatti kirjailija Märta Tikkaselta (s. 92): "Pidä ruususi raivaa sen sijaan ruokapöytä."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!