Uma Karma - Kaiken se kestää

Yhyy, nytkö se jo loppui?
Tätä minulle suositteli Lumira ja rakastuin tähän kirjaan hurjasti!

Kirjan päähenkilöjä ovat lukioikäiset Luukas ja Tuukka. Tuukka on skeittari ja Luukas urheiluluokkalainen ja rikas - siis 'parempaa kastia'. Mikään ei näytä yhdistävän poikia, mutta he ovat ihastuneita toisiinsa. Luukas kutsuu Tuukan bileisiinsä ja Tuukka tulee. Siitä lähtee poikien ystävyyttä vahvempi suhde, johon tuovat hankaluutensa Luukaksen uskonnolliset ha konservatiiviset vanhemmat sekä urheiluluokan kapeakatseiset opiskelijat, jotka eivät voi sietää Tuukkaa.

Sinänsä aika kliseinen asetelma, mutta ei haittaa kun on kirjoitettu näin hyvin ja erikoisuutena on kerrankin kahden teinipojan romanssi. Pojat olivat niin kauhean suloisia! Tekisi mieli vain koko ajan ylistää tätä, mutta en kehtaa kuitenkaan. :D Ja siitä olen iloinen, että kumpikaan henkilöistä ei ollut mitenkään stereotyyppinen homo eikä ollut taustalla sellaista heterokaavaa, että toinen olisi ollut suhteen nainen ja toinen mies.

Pojat ottavat yhteen ja riitelevät turhasta niin että on sydän syrjällään jännittämässä lopputulosta. Kliseinenhän tämä oli, mutta sellaisiakin kirjoja tarvitaan. Suosittelen lämpimästi kaikille! Ja kiitos Lumira! <3


"Luukas...", Tuukka aloitti epäröiden.
Hän käänsi ruskeat silmänsä jälleen Luukakseen ja nuolaisi ylähuulen lävistävää haavaa.
  Luukas huomasi Tuukan jännittävän ja rohkaisi häntä pienellä hymyllä.
"Kerro vaan", hän kuiskasi.
"Sitä vaan et... Kun mä oon miettiny... Mikä tää meidän juttu oikein on?" Tuukka puki sanoiksi kysymyksen, joka oli pyörinyt molempien mielissä jo useita kuukausia. "Tai siis että ollaanks me niinku..."
   Luukas täydensi Tuukan kysymyksen päässään ja hymyili vinosti.
 "No joo, eiks me olla? Yhdessä."  

Kommentit

Salla sanoi…
Googletin tän kirjan ja päädyin Books on demand -palveluun. Tää siis on ilmeisesti omakustanne? Mahtavaa että bloggaat tällaisesta! Mä innostuin tutkimaan tuon BoD:n valikoimia ja tekisi mieli tilata sieltä summamutikassa jotain ja katsoa, millainen taso on. Kuvauksesi perusteella laadussa ei ole moittimista!
Anki sanoi…
Mmmh, niinkö? :D Lainasin nimittäin kirjastosta... Joo, Books on demand lukee tosiaan, eli näköjään on. Mukavaa, että tällainen kirja on kirjastossa ihan kaikkien napattavissa! Ja ilmaiseksi!
Susa sanoi…
Mäkin tykkäsin tosi paljon tästä Kaiken se kestää -kirjasta, vaikka itseäni tosi aikuisena pitävän on vaikea myöntää, että ihastui näin täysillä nuortenkirjaan. Pojat olivat tosi suloisia, ja vaikka tarina olikin aika kliseinen, oli nuorten elämää kuvattu tosi aidosti. En yleensä kiinny kirjojen henkilöihin, mutta Luukasta ja Tuukka tuli kamala ikävä. Mukava huomata, etten ole ainut höpsähtänyt!

Blogisi vaikuttaa kiinnostavalta, täytyykin jatkaa selailua!
Anki sanoi…
Joo, vaikka itekin nyt nuori oon, niin vähän vierastan nuortenkirjoja, kun on tullut jo sen verran kauan aikuisten puolta pengottua. Luin kirjavinkkaajan suositteleman Metalliveljekset (nuortenkirja siis) ja se oli järkyttävän huono! Siitä jäi traumat. :D Onneksi kuitenkin tartuin tähän.^^ Ja juu, jäikin lisäämättä tuonne tekstiin, että hahmoihin kiintyi ja jäi ihan ikävä!

Ja mukavaa, jos saan sinusta uuden lukijan!
Lumira sanoi…
Hei, sä luit sen! Mahtia :D
Mutta tosiaan, täähän on alunperin LiveJournalissa ja FinFanFunissa julkaistu novelli, joka sai valtavan suosion.
Kirjoittaja sittemmin sensuroi tekstiä ja poisti alkuperäisen netistä. Tosta on siis karsittu lähes kaikki seksi.

Karmaltahan on tullu ala-asteikäsille suunnattu kirja, Mistä tunnet sä ystävän, ja oikeestaan suosittelen senki lukemista. Se on aika herttanen.

Mähän muuten luin ton KKK:n netissä kahdesti, kettuunnuin kirjastoon ja tilasin omakseni. Semisti puhkiluettu ja lainailtu ties kenelle mm. isosiskon miespuoliselle inttikaverille xD

Vaikka sanoit, ettet tykkää nuorten/lastenkirjoista nii kannattaa ehdottomasti tutustua Tomi Kontion Austraasia-trilogiaan. Se on niin ihanan outo!
Anki sanoi…
Hmmm, Tomi Kontio on tosi tuttu nimi... En lupaa ku on kaikkee lukemista ja tekemistä jo lukion takia, mutta pitää kattoa :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!