Djuna Barnes - Yömetsä

"Siksi hän vihaa kaikkia, jotka ovat hänen lähellään. Siksi hän sotkeutuu kaikkeen, niin kuin ihminen unessa. Siksi hän haluaa, että häntä rakastetaan, mutta jätetään rauhaan, yhtäaikaa. Hän tappaisi koko maailman päästäkseen itseensä, jos maailma olisi esteenä, ja se on esteenä."

Djuna Barnesin klassikkoteos (?) Yömetsä on omituinen kirja. Ihan viihdyttävä, mutta en kyllä menisi mestariteokseksi sanomaan, kuten kirjan takakansi mainostaa. Kirja on jotenkin omituinen ja vähän sekavakin. Ihmisten puhetyyli on useimmiten mukavaa luettavaa, siinä on sellaista romanttista vanhan ajan henkeä.
Tietysti tässä teoksessa kaikkein omituisinta on se, että siinä kuvataan kahden naisen välistä rakkautta ja eräs tohtorismies on transsukupuolinen, kun nyt otetaan huomioon se, että se on ilmestynyt alun perin vuonna 1936!

Ei tästä ole oikein sanottavaa. Ihan ok pieni kirjanen, ei enempää.

PS: Kuten joku on saattanutkin ehkä huomata, on minulla meneillään eräänlainen homoseksuaalisuutta käsittelevien kirjojen "putki". Aihe on erittäin kiinnostava, ja aion jatkaa HLBTI-kirjallisuuden parissa tulevaisuudessakin. Toivottavasti ette pitkästy. ;-P

Kommentit

Anneli sanoi…
Hei,
loysin googlen kautta tanne sun blogiis ja halusin kysya mista oot loytany Yoemetsan? Ma oon opiskellu Ausseissa nyt nelja vuotta Englannin kirjallisuutta yliopistossa, ja teen just parhaillani dissertaatiota Djuna Barnesista. Oon lukenu Nightwoodin Englanniks, ja nain netista et se on kaannetty Suomeksikin, joten pistin aitini etsimaan, mut ei ainakaan akateemisesta loytyny.. :)
Anki sanoi…
Lainasin Lieksan kaupunginkirjastosta. :P Valitan, minulla ei ole kirjaa omana enkä tiedä mistä sitä voisi löytyä. Ai varmaankaan helposti, on se sen verran vanha kuitenkin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!