Linda Olsson - Laulaisin sinulle lempeitä lauluja

"Toisinaan hyvät asiat tulevat ihmisen elämään ihan varkain. Eikä mikään tule valmiina. Lopputuloksen määrää se, miten suhtaudumme siihen, mitä kohtaamme."

Linda Olssonin esikoinen on surullinen, hiljainen ja lempeä teos, jossa riittää kaunista kuvailua. Kaksi naista, Astrid ja Veronika, ovat kokeneet karmeita asioita elämässään, ja Veronika on muuttanut Astridin naapuriin. Ensin naiset kyräilevät toisiaan, mutta alkavat hiljalleen tutustua ja kertoa toisilleen elämistään.

Tämä oli kovin kaunis lukukokemus, vaikka se hieman kärsikin Kaaoksen ruhtinaiden rynniessä edelle. Mutta oikein nättiä, vaikka tapahtui kamaliakin asioita. Astridin ja tämän isän kohtaus yökötti eniten, miten niin paljon pahaa voikaan tehdä toiselle koskematta fyysisesti ollenkaan? Samoin Veronikan menetys tuntui hirveältä.

Suosittelen kyllä lukemaan tämän! Ei tällaisia kirjoja julkaista joka vuosi.

Kommentit

tuo kirja minulla on mutta vielä en lukenut
Leena Lumi sanoi…
Almafiina, tämä kirja on monen lukijani lohtukirja, joka luetaan aina vain uudestaan. Kirja tarjoaa lempeää rohkaisua ja tälläkin hetkellä eräs avioerokriisissä olevani ystäväni lukee tätä, vaikka muuten melkein 'juo' dekkareita.

Kijra tanssii enemmän yöusvan kanssa kuin velloo menneissä, joita ei enää voi muuttaa.
Anki sanoi…
Hannele: lue ihmeessä, tämä on hyvä!

Leena: Helppo uskoa tuo, vaikka kamaliakin asioita tähän mahtuu. Kieli on kyllä kaunista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!