Panu Rajala - Lasinkirkas, hullunrohkea - Aila Meriluodon elämästä ja runoudesta

Sainpas tämän luettua vielä vuoden 2010 puolella! Mikä komea päätös luetuille kirjoille!

En ole lukenut ainoatakaan Meriluodon runoa tai muutakaan teosta, mutta kirja kiinnosti silti. Ja tämä oli loistava lukukokemus! Pidin kovasti Rajalan jutustelevasta kertomistyylistä, joka saa tekstin soljumaan sujuvana ja keveänä. Meriluodon elämä on kyllä ollut melkoisen kirjava, miten paljon toinen toistaan hullumpaa ja äänekkäämpää miestä hänellä on ollut! Välillä on ollut hyvinkin vaikeaa, mutta ylös on aina päästy. Nujerretun ja hiljaisen tyttösen kasvu voimakkaan seksuaaliseksi kypsäksi naiseksi on hurja, eikä sitä voi kuin ihailla. Hän on elänyt täysillä.

Kirja herätti välittömästi kiinnostukseni Meriluodon tuotantoon. Ensin haluaisin lukea hänen ensimmäisen julkaisunsa Lasimaalauksen. Toivottavasti se löytyy kirjastosta.

Suosittelen ehdottomasti kaikille vähänkään kiinnostuneille! Tämä on hieno kokemus, vaikkei Meriluodon tuotantoa tuntisikaan, ja se on paljon elämäkerralta.

Kommentit

E-S sanoi…
Googlettelin Meriluotoa sillä olen juuri ihastunut häneen, ja päädyin lukemaan blogiasi. Jos et ole Rajalan jälkeen vielä tarttunut Meriluodon omiin teoksiin niin voin suositella niitä puolestani sinulle. Hänen päiväkirjateoksensa vetoavat pähkäilevällä, jopa filosofisella tyylillään minuun. Miesjuttuja ja jo aikuisen naisen epävarmuuksia... Ihanaa tekstiä ja mielenkiintoinen kirjailija!

p.s. Mulla on vielä tuo Rajalan tekele itse asiassa kirjahyllyssä odottamassa lukemista, sillä oon vähän hidas lukija, vaikka kiirjoista tykkäänkin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!