Ilkka Auer - Lumen ja jään maa 1 ~ Sysilouhien sukua

Kirjan päähenkilö Nonna on 11-vuotias, kun julmat nawyrilaiset hyökkäävät hänen kotikylänsä kimppuun ja tappavat lähes kaikki, mm. hänen isänsä, kylän päällikön. Nonna otetaan vangiksi, mutta hänen äitinsä pääsee pakoon. Nonnan pelastaa lopulta hänen suojelijansa, Fenris-jääkarhu, joka kantaa hänen enonsa sielua mukanaan ja voi silloin tällöin ottaa tämän hahmon taistelussa. Nonna matkaa ensin äitinsä luokse, josta hänen kuitenkin pitää lähteä kiireesti. Matkatessaan hän tapaa erilaisia henkilöitä ja olentoja, ja saa paljon selville itsestään ja suvustaan.

Tämä oli jossain blogissa, ja silloin syttyi ajatus siitä, että voisin lukea tämän neliosaisen sarjan uudestaan. Luin sen pienempänä, ja se imaisi minut täydellisesti mukaansa. Pelkäsin hieman, että aika on syönyt kirjan viehätystä, mutta onneksi niin ei käynyt! Kirja on edelleen lumoava ja viihdyttävä enkä malttaisi odottaa muiden osien lukemista. Luin taas fantasiaa pitkästä aikaa, olen pari vuotta ollut lähestulkoon lukematta sitä. Palaaminen oli ihana, ja aion jatkaa fantasian parissa edelleen - pinossa odottaa lisää tyylisuunnan kirjoja. 

Analysoin sarjaa hieman tarkemmin, kun olen lukenut enemmän - oikeastaan viimeisen luettuani voisin tehdä koosteen.

Kommentit

Salla sanoi…
Ohoh, mä katselin just eilen tämän kirjan pokkariversiota kirjakaupassa. Hyvä tietää että on lukemisen arvoinen.
Anki sanoi…
Lue ihmeessä, olisi mukava kuulla mielipiteesi! :)
hyvät lukuelämykset on hienoja
Anonyymi sanoi…
Hauska kuulla, että kirjoja on kiva lukea. Olihan niitä mukava kirjoittaakin :)
Ja sainpas tehtyä pokkareihin itse kannetkin. Niistä oma lemppari on ehdottomasti Ikitalven kansi, jossa on Nonna ja Vargynja.
Lukuiloa toivotellen
Ilkka Auer
Anki/almafiina sanoi…
Hauskaa, että olet löytänyt tänne, Ilkka! :) Oi, ovatko kannet siis sinun tekemiäsi? Ne ovat todella hienoja ja sopivat kirjojesi tunnelmaan hienosti.^^
Anonyymi sanoi…
Kiitos, kiitos... Ikitalven kansi oli ainoa, joka oli jo valmiina. Olin tehnyt sen jo ajat sitten :)
Oli hauskaa eksyä tänne. Aina kiva kuulla, että joku tykkää... sehän niiden kirjojen tarkoitus onkin.
Rise sanoi…
Nämä kirjat tekivät muhun valtavan vaikutuksen silloin kun olin nuorempi, joskus ala-asteen lopulla ne luin. Koko sarjaan meni ehkä kaksi viikkoa, niin lumoutunut olin. Muistan vieläkin suurimman osan tapahtumista. :)
Anki sanoi…
Hauskaa, että sinäkin olet pitänyt näistä! Minäkin muistan näistä aika paljon, mutten onneksi niin paljon etten voisi lukea niitä uudelleen. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!