Päivi Tapola - Äitini puutarhassa ~ Polkuja naiskirjallisuuteen

Bongasin tämän Reetan aikoinaan esittelemän kirjan eilen sattumalta kirjaston hyllystä. Olin kyllä etsimässä ihan toista kirjaa, Edith Södergranin kirjeet -teosta nimittäin, mutta kun en löytänyt niin otin tämän.
   Ja tämä on kyllä oikein hieno kirja! Tapola on kirjoittanut 60 naiskirjailijan yhdestä teoksesta pienen esseen, jossa hän käy juonen ja lukukokemuksen ohessa läpi myös kirjailijan elämää. Hieno kulttuuriteko! Joukossa oli muutamia, jotka olin lukenut, niiden lisäksi nimeltä tuttuja, sellaisia joihin aion tarttua ja itselleni aivan tuntemattomiakin teoksia.
   Kirjat on jaettu aihepiireittäin yhteensä kymmeneen kategoriaan. Näitä ovat muun muassa Rakkauden viestejä, Tie pimeään, Äiti, tytär ja naisen ruumis sekä Artemiin tyttäret. Miten mielenkiintoisia ja houkuttelevia nimiä! Esseet ovat mukavan helppolukuisia ja selkeitä ja ne antavat mielenkiintoista lisätietoa kirjailijoiden elämistä.
    Kirjaan kuuluu myös Saatteeksi- ja Jälkisanat-osio, joista jälkimmäisen on kirjoittanut Sara Heinämaa. Erityisesti Heinämaan tekstissä on tärkeää pohdintaa naisten osuudesta kirjoittamisen ja filosofian maailmassa sekä naiskirjallisuuden perinteestä. Jos ei ole perinnettä, johon tukeutua, kuinka voimme kirjoittaa uutta?
    Suosittelen ehdottomasti kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille! Tämän lukemiseen ei mene kovin kauan aikaa, vaikkei kirja ihan ohut olekaan, sillä fontti on sen verran isoa ja teksti sujuvaa ja mielenkiintoista.

Kommentit

Unknown sanoi…
Kuulostaapa kiehtovalta! Tuon jos / kun lukee niin varmasti taas lukulista venyy ;D
Unknown sanoi…
Ai niin, itse asia unohtui: Sinulle on jotakin blogissani. ♥
Tuo on hieno kirja! Kun luin sen pari vuotta sitten, inspiroiduin kovasti ja löysin monia uusia kirjailijoita. Pitäisikin kaivaa tuo taas hyllyn perukoilta ja fiilistellä, enpä ole vieläkään kaikkia siinä esiteltyjä upeita teoksia lukenut!
Leena Lumi sanoi…
Mukavaa viikkoa Runotyttö♥

Nyt Lumikarpalossa sitä, mikä oli minulle 'hot' teininä ja vieläkin...
Leena Lumi sanoi…
PS. Mikä lumoava yläbanneri!
Reeta Karoliina sanoi…
"Äitini puutarhassa" on kyllä ihana kirja! :-) Itselläni on kyllä vielä monta, monta kirjaa lukematta sen listaamista kirjoista…
Anki sanoi…
Tuossa kirjassa on kyllä iso määrä lukemattomia... Mutta vähitellen, vähitellen. Jos vain aika riittäisi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!