torstai 5. elokuuta 2021

Hyvästi kirjahaasteet

 Olen pari päivää makustellut ajatusta kirjahaasteista luopumisesta, ja nyt olen sen päättänyt. Tajusin, miten paljon niistä tulee itselle aivan turhia paineita. En myöskään ole kaikista haasteiden kirjoista kovin kiinnostunut. Luen mielestäni jo nyt riittävän monipuolisesti ilman haasteitakin.

Jätän paikoilleen ainoastaan oman hyllyn lukemattomat, koska ne ihan tosissaan haluan lukea ja tuoda blogiinkin. Tarkoituksena olisikin siirtyä vähitellen omaan hyllyyn, kun nykyiset kirjastolainat on luettu. Siinä tosin menee vielä jonkin aikaa. Aion myös lukea kolme kirjaa -haasteen kaksi puuttuvaa kirjaa, koska nekin ovat omasta hyllystä.

Onpas tämä vapauttavaa! Lukemisen kuuluu olla ilo. En suorita muitakaan harrastuksiani, joten miksi suorittaisin lukemista?

16 kommenttia:

Kirjarikas elämäni kirjoitti...

Totta, ei lukemistakaan kannata suorittaa! Itsekin olen nyt vähän löysännyt. Kirjahaasteisiin olen ollut muutenkin laiska osallistumaan. Itse olen monesti tykännyt lukea oman hyllyn kirjoja, mutta välillä ne myös väsyttävät, koska onhan se valikoima rajallinen, vaikka kirjoja onkin paljon. Silloin on kiva mennä kirjastoon, koska sieltä voi löytää jotain ihan uutta ja piristävän erilaista.

Anki kirjoitti...

Kyllä, kirjastosta on paljon iloa! Minulla on nyt lähtenyt vähän lapasesta tuon kirjaston kanssa, että joutuu uusimaan lainoja kun ei kerkeä lukea. Silläkin ajattelin vähän rajoittaa. Se on myös nyt Joensuussa helppoa, kun pääkirjasto on kiinni. :D

Anneli A kirjoitti...

Hyvä ja viisas päätös. Aivan kuten edellä todettiin, lukemisesta ei saa tulla suorittamista. Tärkeintä on, että lukee sitä, mitä haluaa. - Minäkään en ole koskaan ollut mikään innokas haasteisiin osallistuja. Jotkut jutut ovat kivoja, esim. lukumaratonit. - Mukavaa viikonloppua!

Anki kirjoitti...

Lukumaratonit ovat silloin tällöin tosiaan kivoja! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Tommottos, lukeminen ihan oman mielen mukaan on kivaa.

Takkutukka kirjoitti...


Asiaa: lukuilon, mielihyvän ja mielenkiinnon säilyttäminen ovat kirjojen ystävän ensisijainen tavoite!
Itselle tuotti suurta helpotusta aivan liian pitkän harjoittelun jälkeen oppia se tosiasia, että kirjan voi ja saa jättää kesken, eikä suorittaa lukemista loppuun hampaat irvessä:)

Valoisaa viikonloppua ja vapautuneita, antoisia lukutuokioita Sinulle!

Anki kirjoitti...

Hannele: Niin on!

Takkutukka: Ehkä minäkin vielä opin jättämään kirjan kesken. :D Hyvää viikonloppua sinullekin!

Margit kirjoitti...

Hyvä päätös! Luetaan omaksi iloksemme, eikä suorittamisen vuoksi.

Anki kirjoitti...

Niinpä! :)

Mannilainen kirjoitti...

Järkevä päätös. Kun on muutenkin paljon tekemistä, niin haasteet luovat oman stressinsä. Ei kaikkeen ole pakko osallistua.

Kivaa viikonloppus sinulle Anki!

Anki kirjoitti...

Niinpä, joskus pitää osata sanoa ei.
Hyvää viikonloppua sinullekin! :)

LauraKatarooma kirjoitti...

Se on kyllä kumma, miten helposti lukemiseenkin voi hiipiä suorittaminen. Mulla myös kirjabloggaamiseenkin. Mää tavottelen nyt sitä, että saisin kirjastolainojen määrän paljon pienemmäksi. Että oisin siinä tilanteessa, että kirjastossa kierteleminen on mukavaa, eikä oo olo, että lainamäärät hengittää niskaan.

Anki kirjoitti...

Joo sama täällä! Kirjastolainoja olen nyt saanut jonkin verran karsittuakin, vielä olisi pari lukematta.

Leena Lumi kirjoitti...

Anki, en edes muista milloin olisin osallistunut lukuhaasteeseen eli siitä on aikaa tosi kauan. Vuosia.

Bloggajalla lukemisesta voi tulla paineita, mutta nyt puran loputkin paineet.

Lukuiloa♥

Anki kirjoitti...

Leena: Kyllä, kaikenlaisia paineita voi tulla ja niistä on tärkeää päästä irti. Lukuiloa sinullekin <3

Leena Lumi kirjoitti...

Anki, ja onhan siinä vielä tuokin, minkä toit esiin eli kerran lukee, haluaa itse valita lukemisensa. Olen jo nyt niin kiinni, kun on muutakin, että luen vain, mistä pidän. Nyt painun sänkyyn erään jännittävän naisen kanssa...Sinäkin taidat häntä jo lukea♥