Kirsi Kunnas - Tiitiäisen satupuu

 AA AA LAPSOSENI

Aa aa lapsoseni

tuu tuu tuppuseni

nuku nuku nuppuseni

lennä unipilveen,


Paina pääsi pilven syliin,

pilvi vie sinut tähtien kyliin,

jo sinne muutkin lapset meni.

Aa aa lapsoseni.

Alkuperäispainos 1956. WSOY 1984.

Tässäpä mitä ihanin lastenkirjallisuuden klassikko! En ole tainnut tätä lapsena kuulla, vaikka toki kuuluisimmat runot olivat hyvin tuttuja. Varsinkin Tunteellinen siili.

Kirjassa on ihana kuvitus, joka tukee runojen maailmaa. Kirjassa seikkailevat kaikenlaiset eläimet ja taruolennotkin. Kaikkea satumaista tapahtuu, kuten kirjava kissa ja kirjava lehmä, jotka lentävät lypsämään kuuta. 

Varmaan olisin saanut tästä enemmän irti, jos kyseessä olisi ollut nostalgiaa aiheuttava teos. Varsin mukava kokemus näinkin.

Kommentit

Celestine sanoi…
Voi, tämä on niin ihana! Tämä on erottamaton osa omaa lapsuuttani, ja muistan joitain runoja yhä ulkoa. Kirsi Kunnaksen taannoinen kuolema teki minut hyvin surulliseksi, mutta ainakin hänen runonsa jäävät elämään. Lapsena suosikkirunoni tästä kirjasta oli ehkä Jansmakko Erikois tai Herra Piipoo.
Mai Laakso sanoi…
Tämä on ihastuttavin lorukirja mitä tiedän. Sain kirjan 6-vuotiaana ekaluokkalaisena. Kirja kului loppuun lasteni lukutuokioissa. Kirjahyllystä löytyy uudempi versio rakkaimmasta kirjastani.
Anki sanoi…
Tämä on tosiaan ihana kirja! :)
Takkutukka sanoi…

Tämä on ikiviehhko, käsissä kulunut, ääneen luettu, joka nytkin valaisi pimeyden!
Jo pelkästä kansikuvan näkemisestä tuli hilpeä fiilis ja ei kuin herra Pii-poot ja Tunteelliset siilit ynnä hilpeää viikonloppua:)
Anki sanoi…
Kiitos samoin Takkutukka! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Kirjabloggaajien klassikkohaaste osa 18: KOONTI