Markus Kajo - Kettusen kirja

 "Joskus tuntuu siltä, että olisi hyvin kiusallista mennä ihotautilääkärin kanssa saunaan. Kun sitä koko ajan ajattelisi, että se ihotautilääkäri kumminkin salaa vahtii toisen nahkaa ja ajattelee siitä dermatologisia ajatuksia dermatologisessa päässään. Ja siitä ihotautilääkäristä olisi kiusallista myös, kun se arvaisi, että toinen kyllä tietää, mitä se miettii. Ja sitten puhuttaisiin ihan muusta ja siitä, miten saunan jälkeen tulee voipunut ja autuas olo, mutta kumpikin silti salaa ajattelisi ihotauteja kuumeisesti ja molemmat läpyttäisivät kämmeniään vastakkain hermostuneesti. Ei ole semmoinen minusta rento saunailta yhtään. Kyllä se on parempi, että tavallinen kansa pysyttelee visusti erossa dermatologien kotkotuksista."

Kuvat: Museovirasto. Typografia: Ilkka Kärkkäinen. WSOY 1989.

Markus Kajo lienee ainakin vähän varttuneemmille lukijoilleni tuttu henkilö. Hän on tunnettu hauskoista kirjoituksistaan, ja oli hänellä aikoinaan jokin ohjelmakin Ylellä. Kettunen on hänen alter egonsa. Kettusen kirja on pakinakokoelma.

Että minä nautin Kajon huumorista! Kuten tuosta sitaatistakin ilmenee, Kajolla on ihan oma tapansa tarkkailla ja kuvata maailmaa. Hänen maailmankuvansa on hauska ja lämmin. Näistä jutuista tulee väkisinkin hyvälle tuulelle, kylläpä välillä naurukin hörähtää.

Lisäksi käytetty kieli on ihastuttavan rikasta. Kajo on kotoisin Pohjois-Karjalasta kuten minäkin, ja jotain tuttua kaikessa hänen kirjoittelussaan on. Siitäkin huolimatta, että hän edustaa paljon vanhempaa ikäluokkaa kuin minä. 

Ehdottomasti suosittelen kaikille! Kajon juttuja löytyy myös Ylen sivuilta googlettamalla.

Kommentit

Takkutukka sanoi…
Kiitos makeista aamunauruista!!
Hervottoman hauska avaus, jota lukiessa jo pelkkä ajatus saunomisesta esim. omien matkan varrella hoitaneiden ihotautilääkäreitteni kanssa aiheutti sekä pientä paniikkia että suurta riemastusta;) Kerrassaan kutkuttavaa....
Anki sanoi…
Ole hyvä! :D Kajo on kerrassaan mainio.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!