Roger Leloup - Haukkoja ja enkeleitä (Yoko Tsuno #23)

 Alkuperäisteos Anges et faucons (2019). Suomentanut: Mirka Ulanto. Egmont Kustannus 2020.

Yoko Tsuno seikkailee jälleen! Mukanaan hänellä on taas Emilia ja menneisyydestä nykypäivään aiemmassa osassa kärrätty Bonnie. Lentotaito on kaikilla koetuksella, kun Yokoa pyydetään kuljettamaan muinainen egyptiläinen muumio kotipaikkaansa. Jännittävät seikkailut odottavat, ja menneisyydessäkin käväistään aikakoneella.

Pidän näistä sarjakuvista, mutta jotenkin minulla on aina aivot koetuksella, että pysyn tapahtumista kärryillä. Leloup ei juuri harrasta suvantoja, vaan toimintaa on sivut täynnä. Näissä sarjakuvissa on aina myös jonkinlaista (poliittista) juonittelua, joka panee aivonystyrät koetukselle.

Kuten ennenkin, nautin todella kauniista piirrosjäljestä. Tässä yksi ruutu maistiaisiksi.

Oli mukavaa kohdata myös vanhat tutut Vic ja Pol ja tietysti Ruusu. Sitä en kyllä ymmärrä, miksi pikkutyttö rahdattiin näin jännään seikkailuun mukaan, mutta ilmeisesti hänelle ei sitten löytynyt hoitopaikkaa...

Sitä en taas ymmärrä, että miksi näitä osia on suomennettu ihan missä sattuu järjestyksessä. On tosi vaikea senkin takia pysyä aina kärryillä. Tässäkin viitattiin johonkin suomentamattomaan osaan... Mitä järkeä?


Kommentit

minulla pari Rumiko Takahashin kirjaa
Anneli A sanoi…
Kiva lukea postauksia sellaisista kirjoista, joista ei itse tiedä mitään. En tunne tällaista sarjakuvaa, koska en lue sarjakuvia. Mutta kaikkia uusia vinkkejä blogeista saa, eli jos jonakin päivänä koettaisin tällaistakin. - Mukavaa viikon jatkoa!
Anki sanoi…
Hannele: Rumiko Takahashi on minulle uusi tuttavuus!

Anneli: Joo, nämä ovat hyvin nopeaa luettavaa, joten kannattaa kokeilla! Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!