Blogipohdintaa

 Innostukseni blogiini on vain syventynyt, mutta en ole aivan tyytyväinen kirjoituksiini. Huomaan urautuneeni tietynlaiseen arvioformaattiin, joka ei tavoita kaikkea sitä, mitä haluaisin.

Mielessä väikkyvät Mrs. Karlsson lukee -blogi sekä jo kuopattu blogi Kertomus jatkuu. Jotain vähän samaa haluaisin omaan otteeseen. Haahuilua, innostusta, ehkä kirjailijoiden esittelyjä, tosin mistä siihen sitten lailliset kuvat... Mutta jotain ehkä otteeltaan henkilökohtaisempaa. Vähän sellaista roiskaisua, ei aina sisäsiistiä arviota. Kirjoitin syksyllä vastineajatuksia kirjoituskokoelmaan Suurteoksia. Se oli ihanaa, jotain vähän erilaista. 

Onko teillä ideoita tai mielipidettä asiaan? :) Kuuntelen mielelläni lukijoideni mielipiteitä. 

Kommentit

Haa, olet samassa pisteessä kuin minä pari vuotta sitten 😀 Olet taitava kirjoittaja ja ymmärrän hyvin, että oman tyylin kehittäminen kiinnostaa! Onneksi täällä omassa blogissa voi testailla eri tapoja kirjoittaa.

Minun ongelmani oli se, että luen kaikki kirjat jälkijunassa ja sitten kun kirjoitin arvioita niistä niin tuntui, että kaikki muut olivat kirjoittaneet niistä paljon hienommin omissa blogeissaan. Päätin silloin vaihtaa suuntaa ja ryhtyä kirjoittamaan enemmän omasta lukukokemuksestani ja siitä, miksi jokin kirja puhuttelee minua juuri nyt. Kirjoitan blogiani myös vähän niinkuin päiväkirjana itselleni.

Suosittelen muuten lämpimästi Katja Kallion Valkokangastuksia-kirjaa, jonka luin ihan vastikään. Siitä sain vahvistusta omalle kirjoitustyylilleni ja uskoa siihen, että haluan kehittää kirjoittamistani juuri tähän suuntaan.
Anki sanoi…
Voi, kiitos kehuista! :)

Minustakin välillä tuntuu, että toistaa vain muiden sanoja. Kun itse lähinnä turvaudun kirjaston palveluihin, niin uutuuksia ei heti saa käsiinsä ja muut ovat jo ennättäneet kirjoittaa niistä paljon.

Kiitos kirjavinkistä! Lähden nyt kokeilemaan erilaisia juttuja.
Minäkin haluaisin saada bloggaamiseeni jotain uutta perinteisten kirja-arvioiden lisäksi. Tykkään kirjoittaa, mutta kirja-arvioita ei saa tehtyä, jos ei ole kirjoja luettuna. Siksi jotain muutakin voisi kirjoittaa. Joskus olen muutaman kuulumispostauksenkin tehnyt, mutta lisätäkö niitä vai kirjoittaako jotain aivan muuta, siinäpä kysymys.
Anki sanoi…
Kyllä, itsellänikin on tarve kirjoittaa enemmän kuin kirjoja on luettu. Koetankin tässä ideoida uutta. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!