keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Puolittaisia lukemisia

 Tässä sitä taas ollaan, jonkinlaisessa lukujumissa! Aikaa lukemiselle kyllä olisi, mutta... Sen sijaan, että olisin lukenut jotain loppuun, olen aina aloittanut uuden teoksen. Tuossapa ne kuvassa.

Muistkuvvii Karjalast vaikuttaa hyvältä, mutta on voimakkaan murteen vuoksi hyvin raskaslukuinen. Ei siis ihanteellinen tähän tilanteeseen. Haluaisin kuitenkin lukea sen.

Vainajat eivät vaikene vaikuttaa erittäin hyvältä, mutta on hieman hidastempoinen. Ilmeisesti siksi en nyt ole edennyt sen kanssa.

Talo taivaansinisellä merellä on ihana, mutta jokin siinäkin tökkii. Ehkä se on vähän liiankin lälly nyt kun on tullut välillä luettua kevyempiä kirjoja. Toivon kuitenkin saavani sen loppuun ihan siksikin, että voin muodostaa siitä lopullisen mielipiteen.

Viedään äiti pohjoiseen tarttui eilen pikakäynnillä kirjastossa lähinnä sen vuoksi, että sillä saa kuitattua Helmet-haasteen kohdan kirjan nimessä on ilmansuunta. Vaikuttaa kyllä tämäkin mainiolta, pidän Janan mustasta ja pisteliäästä huumorista.

Periaatteessa kesken on myös runokokoelma Tämän runon haluaisin kuulla, mutta sitä ei lasketa. Runojahan voi lukea missä järjestyksessä tahansa, varsinkin kokoelmasta. 

Sillä lailla. Ei kai auta muu kuin yksinkertaisesti ottaa kirja käteen ja edetä siinä!

12 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

runokokoelmia harvoin luen kannesta kanteen

Anki kirjoitti...

Minä yleensä luen, ja varmaan tuokin kokoelma tulee luettua. :)

Kirjarikas elämäni kirjoitti...

Minulla lukeminen on viime aikoina alkanut sujua, mutta nyt ihan viime päivinä en ole jaksanut keskittyä kirjoihin enkä mihinkään muuhunkaan. Toivottavasti tämä menee pian ohi... Harmittaa, kun kirjastosta satelee nyt koko ajan oikeasti kiinnostavia varauksia. Haluaisin niin lukea!!

Anki kirjoitti...

Juu, sepä se onkin kun haluaisi kovasti, mutta ei jostain syystä pysty! Oikea lukijan painajainen.

LauraKatarooma kirjoitti...

Mulla on neljä lukupiirikirjaa kesken ja neljä muuta. :D Hitaasti edistyy mikään.

Jonna kirjoitti...

Talo taivaansinisellä merellä lähti minusta hieman tahmeasti liikkeelle mutta pidin siitä lopulta paljon. Tsemppiä lukujumin selättämiseen!

Anki kirjoitti...

LauraKatarooma: Sielläkin siis samaa vaivaa :D Jospa se tästä.

Jonna: Olen päässyt jo aika pitkälle Klunen kirjassa, jospa sen pääsisi loppuun. :) Kiitos tsempeistä!

Takkutukka kirjoitti...


Lukujumit ja lukemisinnon vaihtelu keskittymiskykyineen tuntuvat olevan ajan (lieve-) ilmiö noin yleisimmenkin...

Kirjastosta kun noutaa uutuuskassin, jonka sisältöä uteliaan innostuneena silmäilee lukukohdettaan valiten, iskeekin sitten aivan yllättäen väsähdys ja innottumuus.
Olen ylenmääräisen ja tarpeettoman harmittelun välttämiseksi päättänyt jättää ne huomioitta, ikäänkun antaa niille luvan tulla ja mennä sekä tarttua kirjaan paremmalla onnella, kun siltä tuntuu. Kaikeksi onneksi ovat runot, joita voi huolettomasti poimien lueskella sieltä täältä. Iloisiin lukemisiin ja jussin odotuksiin;)

Margit kirjoitti...

Vainajat eivät vaikene on todella dekkariksi varsin hidas. Luin sen joulun aikaan samalla suklaasta nauttien. Sillä tavoin sujui hyvin.

Anki kirjoitti...

Takkutukka: Juu, joskus sitä haalii kaikkea kivaa ja sitten ei kiinnostakaan yhtäkkiä. :D Runot ovat tosiaan pelastus!

Margit: Hidas se tosiaan on. Jospa sitä tässä kesälomalla innostuisi taas lukemaan.

riitta k kirjoitti...

Kyllä se lukuinto palaa, ota rauhallisesti 😃 Luen ja kuuntelen kirjoja joka ilta, mutta bloggaustauko tuntuu todella hyvältä. Ihanaa juhannusta!

Anki kirjoitti...

Kyllä, eilen jo sain aika paljon luettua kun olen kesämökin rauhassa. :) Ihanaa juhannusta sinullekin!