Hyvä elämä - Rakkaudella, Karita

 "Uskon, että olemme kaikki täällä oivaltaaksemme, oppiaksemme ja tehdäksemme jotakin - se, mitä tuo kaikki vaikkapa sinulle on, selviää ennemmin tai myöhemmin, jos olet sen halukas näkemään. Jos olet halukas kysymään ja vastaamaan."

Karita Tykän Hyvä elämä - Rakkaudella, Karita (Read.me 2019) on eräänlainen hyvinvointiopas. Siinä on henkisyyttä, ravitsemustietoa, ihonhoitovinkkejä ja hengitysharjoituksia. Onpa mukana iso setti reseptejäkin.

Mietin vaikuttimiani lukea tämä kirja, sillä en oikein innostunut Tykän uudemmasta Hyvä elämä -kirjasta. Kai halusin selvittää, onko tämä käytännössä sama kirja kuin se uudempi. Lisäksi nämä hyvinvointioppaat ovat oudolla tavalla tosi koukuttavia lukea.

Ja onhan tämä tosi samanlainen kirja kuin se uudempikin - niin samanlainen että ihmettelen motiiveja kirjoittaa se uusi kirja. Näitä ihan samoja juttuja oli siinäkin uudessa kirjassa.

Kuitenkin pidin tästä vähän enemmän. Henkisyyttä oli vähän enemmän ja erilaiset harjoituksetkin tuntuivat järkeviltä - lukuun ottamatta taas niitä kivijuttuja. Myös sivumennen mainitut jutut värähtelyistä tuntuivat vähän oudoilta.

Ei siis mitään uutta auringon alla. Toki voi toimia jollekulle pontimena muuttaa elämäänsä terveellisempään suuntaan.

Kommentit

Elegia sanoi…
Erikoista tosiaan, jos kirjat ovat näin samanlaiset - ihan nimeä myöten. Väkisinkin herää ajatus, että on haluttu tehdä sama uudelleen, mutta hieman toisin. Näistä olisi kiva kyllä lukijaa varoittaa, mainita vaikka että on muutettu laitos ensimmäisestä tmv.
riitta k sanoi…
Minä en oikein jaksa hyvinvointioppaita nykyään. Voihan niistä tosin löytää jotain, jolla kohentaa omaa elämää. Hyvää syyskuuta.
No siinäpä sitä tulee kertausta kerrakseen, jos niin on samanlaiset kirjat... Minua ei ihan tämäntyyppinen kiinnostaisi, joku muu hyvinvointijuttu kyllä voisi kiinnostaakin.
Mai Laakso sanoi…
Muistelinkin, että olet blogannut tästä kirjasta aiemmin. Eikö siinä ollut sama kansikuvakin?

Tyttöni on aina ollut kiinnostunut kivistä, joten hänen kodissaan voi ihailla tosi erikoisia kiviä. Kivissä on kyllä omaa hiljaista kauneuttaan.

Olen käynyt pari kertaa kuumakivihieronnassa. Ensimmäisellä kerralla hoitaja yski koko ajan päälle, joten kokemus oli hirveä ja sain kamalan yskän kaupan päälle. Toisella kerralla olin Naantalin kylpylässä kuumakivihieronnassa ja sen jälkeen olo oli kuin olisin nuortunut monta vuotta.
Anki sanoi…
Riitta: Itsellänikin on kyllästymistä, ainakin tällaisiin oppaisiin. Hyvää syyskuuta sinullekin!

Kirjarikas elämäni: Nyt luen kirjaa itsemyötätunnosta, joka on ihan eri maat kuin tämä. Saattaisit tykätä!

Mai: Melkein sama kansikuva, mikä tekee asiasta vieläkin oudomman.
Varmasti kuumakivihieronta toimii, lämpö tekee keholle hyvää!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!