lauantai 13. elokuuta 2022

Poutaa ja perunankukkia (Rantakylä 1)

 "Itse asiassa pieni ääni sisälläni kuiskutti taas, että täällä voisi viipyä vähän pidempäänkin, jos työnhaussa ei tärppäisi kuten arvelin. Voisihan sitä työtä täältäkin käsin etsiä, ja aina tämä päihittäisi nuutumisen kaupunkikaksiossa kesäkuumalla. Äidin kanssa voisi sopia kuluista, kuten sähköstä, ja tuoda asunnoltani vähäiset viherkasvini tänne."

Anu Joenpolven kirja Poutaa ja perunankukkia (Karisto 2021) on tulvillaan maalaisromantiikkaa. Liina on saapunut entiseen mummolaansa Lehtolaan järjestelemään asioita. Aluksi on tarkoitus olla vain viikko, mutta oleminen venyykin koko kesäksi. Naapurin Janne väikkyy mielessä. Toki on myös ujompi Jyri, joka viihtyy Liinan lailla kirjojen parissa.

Tämäpä oli mukavan kesäinen välipala! Joenpolvi kirjoittaa todella sujuvasti ja luvut ovat mukavan lyhyitä. Liinan vaiheista oli kiva lukea. Hän on varsin tomera naisihminen ja saa paikat Lehtolassa kuntoon. Välillä hän viettää aikaa vanhan Mairen kanssa, joka on oikea kylän tietotoimisto. Omista miesasioistaan Liina kuitenkin on vaitonainen.

Tietäähän sen, mikä miesasioiden lopputulos on, mutta eipä se tässä lajityypissä niin haittaa. Monen kommelluksen ja väärinymmärryksen jälkeen pariskunta on toistensa syleilyssä. 

Oikein kiva uusi tuttavuus! Sopii hyvin romantiikan nälkäisille.

2 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Vaikuttaa sympaattiselta kirjalta :)

Anki kirjoitti...

Kyllä tämä vähän sitäkin oli :)