Rakkautta ja raekuuroja (Rantakylä 2)

 "Jere katsoi minua hetken arvioivasti japanilaissilmillään, avasi sitten esiliinansa nauhat ja laski essun pöydälle. Esko, joka räpläsi kassakonetta, veti suutaan hymyyn. Jere tarttui käteeni ja kävelimme tanssilattialle aivan Markuksen nenän edestä. Tämä tuntui sekoavan askeleissaan."

Anu Joenpolven romaani Rakkautta ja raekuuroja (Karisto 2022) on toinen osa Rantakylä-sarjassa. Edellisen osan Liina pääsi avioon unelmiensa miehen kanssa ja nyt tämän kirjan päähenkilö, Marleena, on tullut Rantakylään töihin. Marleena on tullut jätetyksi ja häntä surettaa. Pian kuitenkin naapurin poika alkaa kiinnostaa häntä, ihan tahtomattakin. Miehiä tosin on useitakin tarjolla, tuleepa jopa roisto-Markuskin takaisin kosiskelemaan.

Rakkautta ja raekuuroja on hyvin samanlainen romanttinen viihdekirja kuin ensimmäinenkin osa. Maalaisromantiikkaa, väärinkäsityksiä, onnistumisia ja epäonnistumisia ja tietenkin onnellinen loppu. Mutta sehän kuuluu asiaan ja siksi tämän kirjan lainasinkin kirjastosta.

Aloittelin eilen Obaman muhkeaa Luvattua maata, ja totesin tarvitsevani väleihin vähän kevyempiäkin kirjoja. Siihen tarkoitukseen tämä viihderomaani sopi oikein hyvin. Sujuvaa tekstiä, enimmäkseen kivoja ihmisiä ja suhdesoppaa. Mukavaa loppukesän lukemista.

Jos tykkäät romanttisista kirjoista etkä ole vielä tähän varsin tuoreeseen sarjaan tarttunut, niin kokeile ihmeessä. Joenpolvi taitaa lajityypin hyvin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!