Rautasusi (Vardari 1)

 "Tilanteen vakavuus kiskaisi Juvan pois transsistaan. Hän juoksi äidin luo, polvistui tämän eteen ja otti tämän pään syliinsä. Äidin ruumis oli raskas ja voimaton. Juva kamppaili selvittääkseen ajatuksensa, ymmärsi ajan olevan kulumassa loppuun. Hän tiesi, että hänen piti tehdä jotain, mutta ei muistanut mitä."

Siri Pettersenin uusi fantasiasarja Vardari alkaa osalla Rautasusi (Jalava 2021, suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist). Kirjan sankaritar on Juva, joka kuuluu kuuluisaan verenlukijoiden sukuun. Hän ei halua olla sellaisen huijaamisen kanssa missään tekemisissä. Kun hänen äitinsä äkisti kuolee, hänet vedetään hurjaan tapahtumien vyyhtiin. Äidillä on kellarissa synkkä salaisuus, ja Juva saa huomata, että moni on asiasta kiinnostunut. Ei vähiten iäiset, jotka elävät huhujen mukaan ikuisesti.

Olipa kivaa uppoutua yhtä aikaa tuttuun ja vieraaseen maailmaan! Jollain lailla maailmassa on samaa kuin Pettersenin aiemmassa trilogiassa Korpinkehät ja myös Mahti on mukana. Kuitenkin eletään eri paikassa ja kaupungin meno on omanlaistaan. En enää muista täysin tarkasti Korpinkehät-sarjan osia, joten en täysin oivaltanut, millä lailla tämä uusi sarja liittyy vanhempaan. Jollain lailla kuitenkin.

Juva on varsin kiinnostava henkilö. Hän käyttää torapiikkiä saadakseen rajun sydämensä hallintaan. Hän on metsästäjä ja yhtä aikaa pelokas että todella rohkea. Hän on sulkenut sydämensä kauhean lapsuutensa myötä. Ennen kaikkea hän haluaa tehdä oikein. Mutta mikä kierossa kaupungissa oikeastaan on oikein tekemistä?

Ilolla odotan jo seuraavaa osaa, jospa se ilmestyisi vielä tänä syksynä. Pettersen osaa todella koukuttaa lukijansa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Kirjabloggaajien klassikkohaaste osa 18: KOONTI