Blogihaaste: 20 asiaa minusta

Vanhempieni toinen kissa Valma

Huomasin tämän haasteen Kirjarikas elämäni -blogissa, jossa se oli bongattu blogista Mustelmiinan mietteitä. Eikun siis haastetta kohti!


1. Olen syntynyt... Pohjois-Karjalassa. Tarkemmin sanottuna kävin syntymässä Joensuussa, mutta 19 ensimmäistä vuottani asuin Lieksassa.

2. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee... kirjailija! Tein käsin paperista sellaisia pikkukirjoja, joihin raapustelin tarinoita. Kirjailijaa minusta ei tullut ja tuskin tuleekaan, mutta kirjat kyllä ovat edelleen vahvasti läsnä elämässä.

3. Parhaat piirteeni ovat... onpas vaikea kohta! Sanotaan nyt vaikka empatia.

4. Viimeisin sisustusostokseni on... ei mitään hajua. Tosi harvoin ostan mitään sellaisia tavaroita. Voisikohan olla tuo ikkunassa roikkuva unisieppari, jonka ostin kirpparilta parilla eurolla vuosia sitten?

5. Haluaisin matkustaa... en minnekään. Inhoan matkailua. Korkeintaan kotimaan sisällä voisi käydä jossain.

6. Suosikkijuomani on... coca cola zero. Ihan liian hyvää!

7. Lempiruokani on... pitsa.

8. Viikonloppuisin herkuttelen... en kyllä mitenkään erityisesti sen kummemmin kuin muutoinkaan. Suklaalla.

9. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti, ovat... käytännössä kaikki, jotka on listattu tuohon blogini kylkeen. Niitä on niin paljon, etten lähde tässä luettelemaan. :D

10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat... Maggie Nelsonin esseekokoelma Vapaudesta ja Meri Valkaman Sinun, Margot. Vapaudesta on todella kiinnostava mutta haastava. Tekisi mieli lukea enemmänkin kerralla, mutta aivot eivät taivu. Sinun, Margot taas ei ole kunnolla imaissut mukaansa, vaikka olen jo lähes puolivälissä. Pahoin pelkään jonkinasteista pettymystä.

On minulla kesken muutakin, mutta eivät ole juuri nyt aktiivisesti luvun alla.

11. Lempilajini kirjallisuudessa on... vaikea valita! Tykkään ihan perusproosasta, mutta luen myös esseitä, muistelmia ja fantasiaa sekä nuortenkirjoja, välillä lastenkin. Ehkäpä kuitenkin essee on lajina itselleni mielenkiintoisin tällä hetkellä.

12. Suosikkisovellukseni kännykässä ovat... Pokemon Go, Facebook ja Instagram.

13. Kahvini juon... maidon kanssa. Pakon edessä menee mustanakin.

14. Viikkorutiineihini kuuluvat... luonnollisesti kaupassakäynnit sun muut asioinnit sekä liikunta.

15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa... on Sydänpeto. Suomalais-saksalais-ranskalainen elokuva, joka kertoo suomalais-ranskalaisesta tytöstä (?) Elinasta. Elinan olemus on hyvin maskuliininen ja hän pitää tytöistä. Hän haluaa räp-artistiksi. Ihastuminen uuteen siskopuoleen sysää elämän hurjaan kurssiin. Tykkäsin, tosin ei minusta ollut niin huippu kuin jotkut kriitikot ovat ajatelleet. 

16. Rentoutuakseni... menen hetkeksi pitkälleni.

17. Lemmikkieläimeni... ei ole olemassa. En ole varma, saisiko tässä asunnossa edes olla eläimiä. Onneksi vanhemmillani on kaksi kissaa.

18. Lempivuodenaikani on... kevät. Koko kokonaisuudessaan, myös se raaka alkuaika, kun kaikki on kesken ja rumaa. Siinä on jotain liikuttavaa.

19. Ruokabravuurini on... pitsa.

20. Lempimusiikkiani on... raskas musiikki. En ole vielä löytänyt metallin alagenreistä sellaista, josta en pitäisi yhtään. Vakaumukseni ei periaatteessa sovi yhteen black metalin kanssa, mutta nakkaan piu paut kyseisen genren tyypillisille uskomuksille ja keskityn vain musiikkiin.

Tässäpä nämä! Tätä oli kiva tehdä, ottakaa vain osaa!

Kommentit

Tätä oli kiva lukea!
Mutta harmi, että Sinun, Margot on ollut pettymys, itse pidin siitä todella paljon! Osansa saattaa olla Krista Kososella lukijana, ihan täydellinen valinta. Ehkä olisi puoli tähteä tippunut itse luettuna?
Anki sanoi…
Niin, vaikea sanoa kun en käytä äänikirjoja yhtään. Ei ole kokemusta niistä. :) En toki ole romaania vielä lukenut loppuun joten lopullista tuomiota ei voi vielä antaa. Mutta ei se itselläni kyllä varsinaisesti vedä puoleensa...
Sinä teitkin tämän nopeasti :) Tätä oli kiva lukea. Kiinnostavia vastauksia! Vai piti meistä molemmista tulla kirjailijoita :)
LauraKatarooma sanoi…
Olipa kivaa luettavaa! Iteki just väsäilen tätä.
Elegia sanoi…
Ai että, näitä on aina kiva lukea! Mukava tutustua lukijaan ja ihmiseen blogin takana.

Musamakusi tuli ehkä hieman yllärinä. Tykkään itsekin raskaasta musiikista, mutta kuuntelen myös kevyempää paljon. Menee vähän mielialojen mukaan.

Taidanpa napata tämän haasteen itsellenikin!
Anki sanoi…
Kirjarikas elämäni: Niinpä, kirjailijoita ei ainakaan vielä tullut mutta kirjaihmisiä kylläkin. :D

LauraKatarooma: Kiitos! Kiva lukea sitten sinunkin vastauksesi.

Elegia: Joo, nää on kivoja! :)
Minullakin on muutama ei-raskas suosikki kuten norjalainen AURORA. En ole ainoa hevari joka häneen on jostain syystä tykästynyt. :D
ketjukolaaja sanoi…
Hyviä napakoita vastauksia. Pitänee muokata oma versio tästä haasteesta. Raskasta musiikkia...? Et kai harrasta mitään raskauttavaa? No, yritin vitsailla.
Anki sanoi…
Jos akateemisten esseiden lukupyrkimyksiä ei lueta raskauttavaksi niin en varmaan. :D
niin, minäkin olen sellanen kotona viihtyvä vaikka olen vähän matkuskellut. Syksy, se raaka loppuaika kun luonnolla lepoaikaa, ja tieto siitä että keväällä kaikki taas alkaa uudestaan 🪴

yks jännä runokirja:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2022/08/iron-maiden.html
Anki sanoi…
Onpas mielenkiintoinen runovinkki! Itse en ole juuri Iron Maidenia kuunnellut niin viittaukset menisivät kyllä ohi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Kirjabloggaajien klassikkohaaste osa 18: KOONTI