Joululahjakirjat ja kirjabloggaajan joulu

 Pukki oli kovin runsaskätinen ja sain peräti kolme kirjaa! 

Leena Lehtolaisen Maria Kallio -kirja Surunpotku oli hauska yllätys, koska juuri luin ja bloggasin Joulupukin suudelmasta. Pitää varmaan vähän lukea niitä aiempia osia muistin virkistykseksi ennen tätä.

Utrio ei kesällä voittanut suurinta ihastumistani, mutta mielenkiinnolla luen kyllä tämän Uhritulet. Historiallinen kuvaus on Utriolla aina timanttista.

Terveellistä ruokaa joka päivä on tervetullut opus tällaiselle sunnuntaikokkailijalle. Jospa saisi intoa tehdä vähän muutakin ruokaa kuin yleensä.


Amma bloggasi eilen haasteessa #kirjagrammaajanjoulu. Osallistun mukaan näin bloggaajan ominaisuudessa, kirjagramissahan en enää ole mukana.

Joulukirjat: Jostain syystä en lue erityisen jouluisia kirjoja, paitsi tänä vuonna sen jo yllä mainitun Joulupukin suudelman. Sinänsä kirjat kuuluvat jouluun siinä missä arkeenkin!

Jouluelokuva: Katson elokuvia ani harvoin, minun on varsinkin yksinäni vaikea keskittyä niihin. Yksi joka tulee mieleen, on tietysti Joulutarina.

Joululaulu: Kauhean vaikea valinta! Päällimmäisenä mielessä ovat Raskasta joulua -projektista tutun Anhony Parviaisen tekemä aika uusi joululaulu 1939. Lisäksi perinteisistä Varpunen jouluaamuna.

Jouluruoka: Meidän perheessä jouluun kuuluu karjalanpaisti, joten valitsen sen.

Jouluherkku: Joulutorttu, mielellään omaan voitaikinaan tehty!

Joululahjatoive: Itse toivoin ylimalkaan jotain kirjaa ja makeisia (mielessäni) ja hyvin toteutuivat toiveet!

Parasta joulussa: Toivon sanoma, joka erottaa sen tavallisista arkipäivistä.


Eikun vain minunkin puolestani kaikki mukaan haasteeseen! Hyvää joulun jatkoa!

Kommentit

kivoja paketteja pukilta 📚
(tein tähti-joulutorttuja ⭐️ Valmiista voitaikinasta ja valmiista luumumarmelaatist)
Jokke sanoi…
Olen lukenut tuon Uhritulet, hauska tietää, mitä pidät siitä :)
Elegia sanoi…
Kiva lukea vastauksiasi. Minäkään en juuri varsinaisia joulukirjoja lue, mutta toki kyllä joulun aikana. Hieno parhaus joulussa: siis tuo toivon sanoma <3
Anki sanoi…
Hannele: Kiva juttu! :)

Jokke: Joo, saa nähdä milloin ehdin sen lukea :)

Elegia: Kyllä <3
Mai Laakso sanoi…
Kivan lyhyt ja ytimekäs haaste.
Luen joulukirjoja joka joulukuussa. Se kuuluu jotenkin asiaan, mutta olen muutenkin jouluhöppänä tyyppi. Ekat joulutortutkin paistan jo pyhänpäiväksi.
Hyvää uutta vuotta sinne! Täälläpäin Suomea ei koskaan nähdä joulupöydässä karjalanpaistia ja se tapa tuntuukin niin etäiseltä vaikka olen kuullut että monelle se on aivan ehdoton jouluksi!
Anki sanoi…
Mai: Minä olen myös jouluhöppänä, mutta jostain syystä luen harvoin mitään jouluista.

Tuulia: Hyvä uutta vuotta sinullekin! :) Niin, karjalanpaisti taitaa olla aika rajatun alueen juttu!
Esmeraldan eetos sanoi…
Kiinnostavat lahjat! Minä sain myös Utrion Rautaliljan, josta en tiedä ennakkoon oikein mitään. Yhden Utrion teoksen olen lukenut suosikkini Eevan tyttärien lisäksi, mutten nyt muista mikä se oli. Silloin kiinnitin juuri huomiota historialliseen tarkkuuteen, mutta tuosta harlekiinimaisesta romantiikasta ei jäänyt muistikuvia (kommenttina myös kiinnostavaan aiempaan postaukseesi). Ehdottomasti kuitenkin täytyy ryhdistäytyä Utrion lukemisen kohdalla, onhan kyse kirjailijatsa, joka on tehnyt merkittävän työn naisten historian näkyväksi tekemisen hyväksi.
Anki sanoi…
Kyllä, Utrio on tehnyt suuren elämäntyön. Saa nähdä, miltä Uhritulien rakkauskuvaukset tuntuvat. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!