Vilja-Tuulia Huotarinen - Drive-In

"Ellalle luissa on jotain samaa kuin kivissä. Ne ovat kappaleita, jotka ovat järjestyneet ja jotka voisi järjestää uudestaan, asettaa paikalleen. Sisälmykset, elimet, ovat pehmeitä ja arvaamattomia. Vuotavia, höllyviä, väriseviä ja haavoittuvaisia. Kuten sydän, esimerkiksi sydän."

Vilja-Tuulia Huotarisen romaani Drive-In (Siltala 2022) kuvaa Suomesta Islantiin muuttanutta Ellaa. Ella on kuin rakastamansa kivet, paikoillaan kunnes joku tönäisee jonnekin. Äiti ja sisko vaativat häntä Suomeen hoitamaan isän kuolinpesäasioita, mutta Ella välttelee. Samaan aikaan siskontyttö Vala tulee vauvansa kanssa markkinoimaan Islantiin drive in -elokuvanäytösideaa. Ella on myös nähnyt entisen poikaystävänsä Eyvindurin vilahdukselta. Eyvindur, joka vain lähti. Kivet ovat hitaita, mutta hurjia kun ne lähtevät liikkeelle.

Tämän kirjan maailma oli jotenkin todella mieluinen. Ella on outo nainen tunnistettavalla tavalla, samastuin. Oli myös kiva lukea Islannista, vaikken sinänsä ole maasta erityisen kiinnostunut. Ellan sisäinen maailma on kiinnostava ja jopa kivet olivat yllättävän mielenkiintoinen elementti kirjassa. Oikein mainio tapaus.

Muoks. ne haasteet taas:

Helmet-haaste 2023: kohta 19 kirjassa on paikka, jossa olet käynyt (Helsinki)

Helmet-haaste 2019: kohta 14 kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi

Kommentit

Jonna sanoi…
Tässä on tosiaan mieluinen maailma, hyvin luonnehdittu. Olisin voinut viipyä kertomuksen äärellä pidempäänkin.
MarikaOksa sanoi…
Kiitos vinkistä, tämä kuulostaa sellaiselta, että haluan ainakin kokeilla. Islanti on minullekin sellainen maa, jos luen mieluusti mutta sen kummemmin en siitä ole kiinnostunut. :)
Elegia sanoi…
Tämä kiinnostaa minuakin. Kivet symbolisella tasolla kiinnostelee myös.
Anki sanoi…
Jonna: Kyllä, jotain tosi mukavaa ja miellyttävää tässä kirjassa oli!


Marika: Joo, jotkut maat ovat juuri sellaisia, että kiva niistä on lukea, vaikkei muuten kiinnostaisi. :)

Elegia: Joo, tämä oli kiva lukukokemus.