Cristal Snow ja Kati Vuorento - Penni Pähkinäsydän ja Viluhallan salaisuus (Penni Pähkinäsydän 3)

"Siivoamattomat roskat, sanomalehtien sivut ja lasten hiukset pöllysivät villisti siipien ilmavirrasta. Rosvo käveli hitaasti kohti kasvihuoneen ovea. Penni tiesi, että sieltä pystyisi pakenemaan parvekkeen kautta ulos. Hänen teki mieli huutaa, sillä hänen ärhäkkä äänensä herättäisi varmasti koko talon, mutta häntä pelotti."

Cristal Snow'n kirjoittama ja Kati Vuorenton kuvittama kolmas kirja Pennistä on nimeltään Penni Pähkinäsydän ja Viluhallan salaisuus (Tammi 2022). Penni on keijutyttö varsin idyllisessä yhteisössä, mutta kyllä sielläkin tapahtuu. Pelottava siipipeikko varastaa Pennin kotoa kaikki siivet, äidiltä ihan selästä! Eivätkä ne jää ainoiksi varkauksiksi. Rouva poliisipäällikkö Sinikello valtuuttaa Pennin ystävineen tutkimaan osaltaan asiaa. Luvassa on huima seikkailu ja isojen pelkojen kohtaamista.

Olipas ihastuttava lastenkirja! Snow kirjoittaa viehättävästi ja Vuorenton kuvitus sopii siihen kuin nakutettuna. Pelkojen kohtaaminen on tärkeä aihe kaikenikäisille ja eipä liene mahdotonta aikuisellekaan käsitellä asiaa tämän satuallegorian kautta. Markka-nimisen keijun pelko oli kyllä hätkähdyttävä ja surullinen, mutta liian monille ihmisille todellisuutta. Hieno kirja, todella mainiota suomen kielen pyörittelyä ja vääntelyä nimistössä!

Haasteet:

Helmet-haaste 2023: kohta 15 kirjan nimessä on ja-sana

Helmet-haaste 2019: kohta 21 julkisuuden henkilön kirjoittama kirja


Kommentit

LauraKatarooma sanoi…
Tän innostamana sain iteki nyt varattua ekan Pennini.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!