Tove Jansson - Muumit - Sarjakuvaklassikot I

Välillä on mukavaa keventää sarjakuvilla. Löydän paremmin niitä lastenosastolta kuin aikuisten puolelta, ja muumit hyppäsivät mukaani.

Tove Janssonin Muumit - Sarjakuvaklassikot I (WSOY 2008, käännös Anita Salmivuori 1990, tekstaus Erkki Kukkonen 1990, jälkisanat Sirke Happonen 2008) sisältää neljä tarinaa: Muumipeikko, Muumiperhe, Muumiperhe Rivieralla ja Yksinäinen saari. 

Nipsu on vieläkin ärsyttävämpi ahnuri kuin tunnetussa TV-sarjassa. Sen sijaan Niiskuneiti on siedettävämpi. Muumipeikko kärsii liiasta kiltteydestä varsinkin ensimmäisessä sarjakuvatarinassa. Muumien maailma ei ole näissä tarinoissa vielä aivan hioutunut, sillä esimerkiksi Nuuskamuikkunen on selvästi uusi tuttavuus kaikille. Muumipeikko on myös jossain välissä kadonnut vanhemmiltaan ja löytää heidät sitten kakkostarinassa. 

Huumori on tosi miellyttävää ja lämmintä. Toki varsinkin Muumipappa on ajalleen ollut aika boheemi tyyppi, mutta nykypäivän menossa silti varsin kunnollinen. Niin ikään TV-sarjasta tuttu Jenni-täti on sarjakuvassa Mimmi. Ruutujen pieniä sivuhahmoja oli myös lystikästä seurailla.

Kommentit

Takkutukka sanoi…
Iki-ihanat muumit ja koko Janssonin luoma kaarti ovat hauskuuttaneet ja herättäneet vilkkaita keskusteluja jo monessa ikäpolvessa. Eikä ihme, sillä eihän hänen persoonallista tyypeistään, joille löytää vaivatta vastaavutta ihmistyypeistä ja itse elämästä, voi olla pitämättä. Nuuskamuikkunen on suursuosikkini, entä Sinun lempihahmosi?

Näitä teoksia, sarjiksia ja näytelmiä yms. ei ajan hammas ole purrut.
Hatunnosto ja suurkiitos tälle monilahjakkaalle ja luomisvoimaiselle taiturille sinne jonnekin:)
romaanei oon lukenu aikuisena
Anki sanoi…
Takkutukka: Jos ihan näistä alkuperäisistä hahmoista puhutaan, niin kyllä se varmaan minullakin on Nuuskamuikkunen. TV-sarjasta/Elokuvasta sitten Piisamirotta ja Hemuli. :D
Ajan hammas ei todella ole näihin purrut.

Hannele: Joo, romaanit ovat myös hyviä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!