Goscinny ja Uderzo - Kultainen sirppi & Asterix ja gootit (Asterix seikkailee 2 & 3)

 Luin kaksi Asterixia vanhan lukuhaasteeni tiimoilta. Lyhyesti molemmista.

Rene Goscinnyn ja Albert Uderzon toinen Asterix seikkailee -osa on Kultainen sirppi (Egmont Kustannus 2011, suomennos Outi Walli). Tietäjä Akvavitixin tärkeä kultainen sirppi hajoaa ja kultaisia sirppejä ei saa mistä tahansa. Asterix ja Obelix lähtevät Parisiumiin etsimään kuuluisaa sirpintekijää Amerixia. Mies vain näyttää kadonneen oudosti ja jutussa on jotain mätää.

Viihdyttävä tarina. Tappelunmelskettä ja hiidenkiviä. Tajusin muuten vasta nyt, että Obelixin koira Idefix ei vielä ole kuvioissa. Ilmeisesti se ilmestyy jossain myöhemmässä albumissa.


Asterix seikkailee -sarjan kolmas osa on Asterix ja gootit (Egmont Kustannus 2012, suomentanut Jorma Kapari). Tässä tarinassa Akvavitix matkustaa tietäjien kokoukseen ja joutuu barbaaristen goottien sieppaamaksi. Asterix ja Obelix ovat kuitenkin asemissa ja lähtevät etsimään tietäjää. Metsiköissä käy vilinä, kun Asterix ja Obelix etsivät gootteja ja roomalaiset taas luulevat Asterixia ja Obelixia gooteiksi.

Tässä albumissa nostatettiin kierroksia liki hulvattomasti ja tarina saa jopa farssimaisia piirteitä. Roomalaiset luonnollisesti ottavat turpaansa joka välissä. Ei vieläkään Idefixiä. 

Kommentit

Margit sanoi…
Onpa mukavaa lukea postauksiasi näistä vanhoista Asterixeista! Nämäkin kaksi olen lukenut joskus kauan sitten.
pikkuveli luki Asterixia
Celestine sanoi…
Asterix ja gootit -sarjakuvasta on jäänyt perheeni keskuuteen lentäväksi lauseeksi "Ole keltti ja anna suolaa", joka tietäjien kokouksessa lausutaan. Mikä lie onkaan alkukielellä, mutta suomeksi suorastaan nerokas!
Anki sanoi…
Margit: Kiva kuulla! Aika usein postaukseni sarjakuvista saavat varsin vähän näyttökertoja, joten toisinaan postaamisessa ei tunnu olevan mieltä. Asterix näköjään kuitenkin kiinnostaa!

Hannele: Meillä Asterix oli lapsuudessani minun ja äitin juttu. :)

Celestine: Tuo lausahdus pisti omaankin silmään ja on tosi mainio! Siinä samassa ruudussa oli kaksi muutakin vastaavaa, mutta en enää muista niitä. :D
Gregorius sanoi…
Nämä ovat kyllä mainioita, vaikka suosikkialbumini ovat vielä tulossa, Goscinnylla ja Uderzolla meni vielä hetki että ihan parhaimmillaan ovat...
Ja idefixin liittymiseen mukaan taisi mennä vielä albumi tai pari.
Jokke sanoi…
Pidän noista molemmista albumeista. Tuossa Gootit albumissa, oli sangen paljon eri goottoheimoja.
Anki sanoi…
Gregorius: Hyvä tietää, että on tulossa yhä parempaa!

Jokke: Kyllä, goottiheimoja riitti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!