Elly Griffiths - Lukittu huone (Ruth Galloway -mysteeri 14)

 "Miten Nelson tietää Ruthin naapurista? Judy miettii. Hän katsoo kuvaa tarkemmin, ja on tunnistavinaan jotain, mutta ei oikein saa kiinni, mitä. Jotain, joka herättää huolta."

Elly Griffithsin pehmodekkarisarja on edennyt jo neljänteentoista osaansa, jonka nimi on Lukittu huone (Tammi 2023, suomentanut Anna Kangasmaa). On alkuvuosi 2020 ja koronapandemia iskee myös Isossa-Britanniassa. Ruth on ehtinyt sitä ennen löytää vanhan luurangon, joka herättää yhdessä miesopiskelijassa omituisen kiihkeitä tunteita. Nelsonin tiimi taas alkaa selvitellä joukkoa lievästi outoja keski-ikäisten naisten itsemurhia. Maan sulkutila tuo omat vaikeutensa poliisitutkintaan ja korona astuu konkreettisesti myös sarjan ydinhahmojen elämään.

Olipa mukava päättää tämä vuosi Ruthin seikkailuihin. Kirja kulkee sinänsä tuttuja uomiaan eteenpäin, mutta kyllä kirjailija ainakin minua kykeni hämäämään. Ruthin uusi naapuri on mielenkiintoinen käänne sarjan loppumetreillä. Sarjan vanhat hahmot ovat jo niin tuttuja, että heidän kuulumisiaan odottaa innolla joka kerta. Sinänsä mitään kovin ihmeellistä ja tyhjentävää sanottavaa osasta ei ole, mutta kyllä viihdyin mainiosti ja kirja tuli ahmittua kahdessa päivässä loppuun.

Sarjan päätösosa ilmestyy ensi keväänä. Siinä vaiheessa tulee kyllä suru puseroon.

Haasteet:

Helmet-lukuhaaste 2024: kohta 16. Kirjassa on valokuvia

Kommentit

Anneli A sanoi…
Jo neljätoista osaa! Se on aika huikea suoritus. Minä olen lukenut muutamia sieltä täältä, mutta en systemaattisesti.
Hyvää Uutta Vuotta Anki!
Anki sanoi…
Joo, melkoinen suoritus kirjailijalta! Lukeminen ei ollut sinänsä suoritus, kun kirjat ovat niin mainioita. :D

Hyvää uutta vuotta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!