Hergé - Seitsemän kristallipalloa (Tintin seikkailut 13)

Kyseessä on Hergén Tintin seikkailut -sarja ja osa Seitsemän kristallipalloa (Otava 1971/2007, alkuteos 1948, suomennos Jukka Kemppinen). Tintti lukee sanomalehdestä, että Sanders-Hardmuthin retkikunta on löytänyt ja avannut inkahaudan Etelä-Amerikassa. Vieressä istuva mies varoittaa ankarasti moisesta julkeudesta ja muistuttaa, mitä kävi Tutankhamonin haudan avaajille. Ja kuinka ollakaan, Tintti päätyy tutkimaan tapauksia, joissa retkikunnan jäsenten viereen on rikottu kristallipallo ja uhrit ovat vaipuneet jonkinlaiseen koomaan. Mukana menossa ovat Milou, kapteeni Haddock ja professori Tuhatkauno, joskin jälkimmäinen ryöstetään ja hänen kohtalonsa selviää vasta seuraavassa osassa Auringon temppeli.

Mukava oli taas lukea Tinttiä pitkästä aikaa. Eräässä kohtauksessa Tintti ja Haddock käyvät katsomassa erilaisia taitoesityksiä ja Haddock näkee ensi kerran laulajatar Castafioren. Tapaamme myös kenraali Alcazarin jälleen. 

Hieman kritisoin sitä, että paikoin sarjakuva tuntui jotenkin juoksutetulta. Aika paljon on uhrattu ruutuja pelkän paikasta toiseen siirtymisen kuvaukseen. Hassutteluvitsejäkin olisi voinut olla hieman enemmän omaan makuuni. Laatutyötä siitä huolimatta.

Haasteet:

Helmet-lukuhaaste 2024: Kohta 2. Kirjassa tehdään taikoja

Kommentit

Aino sanoi…
Tintit ovat kyllä haauskoja. Itsekin olen yrittänyt niitä kirjastoreissuilla etsiä, mutta kovin on ollut vaikea löytää.
Anki sanoi…
Tintit ovat yleensä kirjastossa lastenosastolla. Tosin sinänsä hyvä, että uudetkin sukupolvet löytävät nämä klassikot.
Jokke sanoi…
Muistan, että tämä pelotti lapsena. Jos olet lukenut järjestyksessä sinulla on parhaa albumit (minun mielestäni vielä jäljellä) eli Tuhatkaunon tapaus, Tintti Tiibetissä sekä Castafioren korut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!