Liv Strömqvuists astrologi

 

Liv Strömquist on esiintynyt blogissani jo aiemmin. Hänellä on sarjakuvissaan vahvan feministinen ja humoristinen ote. 

Tässä astrologiaa käsitelleessä teoksessa Liv Strömquists astrologi (Norstedts 2022) feminismi on enemmän ehkä rivien väleissä tai aihevalinnoissa. Strömquist esittelee kaikki horoskooppimerkit ja tuo niiden mukana esille erikoisia tunnettuja henkilöitä. Ote on ironinen.

Sinänsä aihe ei hirveästi puhutellut minua. Ainahan tämän sarjakuvatekijän teokset mielellään lukee, mutta horoskoopit eivät kuulu kiinnostuksenkohteisiini. Sen sijaan otin teoksen oppimiskokemuksena, sillä luin sen tosiaan ruotsiksi. Albumi on niin tuore, että se tuskin on vielä ehtinyt ilmestyäkään suomeksi.

Aika monta sanaa piti varsinkin alussa katsoa sanakirjasta, mutta eipä se mitään. Siten sitä oppii. Useimmat horoskooppimerkit olivat toki ihan pääteltävissä suomeksi. Tiesittekö, että vesimies on ruotsiksi vattumannen? :D Hauska sana.

Sinänsä melkoista stereotyypeillä revittelyä tämä teos on. Taiteilija oikein painottaa, että juuri tällaisia nämä tämän horoskoopin ihmiset ovat. Teosta onkin hyvä tulkita huumorilla, joka tosiaan on Strömquistin tavaramerkki.

Ei siis ylittänyt lähellekään minuun aikanaan vaikutuksen tehnyttä albumia Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan. Ennemmin tällainen huumori-iloittelu tällä kertaa. Onneksi on vielä lukematta useita Strömquistin teoksista. Mainiosti onnistuu myös alkuperäiskielellä ruotsiksi.

Kommentit

kuuntelin häntä Kirjamessuilla, saa nähdä luenko, hänellä on huumoria
Anki sanoi…
Hänellä todella on huumoria! Itse tykkään. :)
Jokke sanoi…
Itseäkään ei kiinnosta horoskoopit, vaikka varmasti on merkitystä sillä onko syntynyt valoisana kesäpäivänä, vai pimeänä marraskuun ammuna, mutta johtuuko se tähtien asennosta en tiedä :)
Anneli A sanoi…
Onpa kiinnostavan tuntuinen kirja. Sarjakuvia on tosi kiva lukea silloin tällöin.
Anki sanoi…
Jokke: Niin, tätä voimme päissämme miettiä kuten entinen opettajani tokaisi! :D

Anneli: Niin on, keventävät mukavasti. :)
Mai Laakso sanoi…
Hauskalta kirjalta näyttää jo kansikuvan perusteella :)
Leena Laurila sanoi…
Horoskoopit ovat minusta niin totaalisen vähän kiinnostavia, ettei edes Liv Strömquist saa minuakaan siitä innostumaan. Vähän kieltämättä ihmetyttäkääkin häneltä tämmöinen aihevalinta.
Anki sanoi…
Mai: Jo vain :)

Leena: Niin ihmetyttää minuakin, mistä lie sitten idea tullut.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!