Statistiikkaa ja ohjeistusta nuorisolle

Kuva ei juurikaan liity juttuun, mutta hauskaan halloweeniin kylläkin!

 En varmaankaan ole ainoa bloggaaja, joka tykkää välillä kuikuilla bloginsa tilastoja. Käyn välillä vilkuilemassa uusimman postauksen näyttökertoja. Tällä kertaa kuitenkin katselin tilastoja tarkemminkin ja hieman yllätyin.

Blogini ei takuulla ole luetuimpien joukossa, mutta sen sijaan vanhat, osittain siis todella vanhat postaukset näyttävät maistuvan. Luetuimpien kärjessä on uusimpia postauksia, mutta kuinka ollakaan, heti perässä on Mila Teräksen Amiraali! Olen tästä iloinen ennen kaikkea siksi, että kyseessä on nuortenkirja. Mukana menossa on myös kesän bloggaus Anna-Leena Härkösen kolumnikokoelmasta Olis niin kiva ja muita kirjoituksia

Mutta sitten: joukossa on Maaliskuun luetut -postaus vuodelta 2011! Nimensä mukaisesti postaus sisältää vain listan siinä kuussa luetuista, ei juuri kummempaa. Lisäksi löytyy vielä näyttökertoja Ayaan Hirsi-Alille ja Anja Kauraselle, molemmista bloggasin tuolloin 10-luvun alussa. 

Ja siis tämähän on ihanaa! Välillä tulen miettineeksi, että onko blogikirjoituskin vain kertakäyttökamaa kuten kaikki nykyään tässä maailmassa. Mutta ilmeisesti siis ei olekaan. Mikään ei lämmitä pitkän linjan bloggaajan sydäntä enemmän kuin se, että jotakuta kiinnostaa oikeasti selata blogia. Eikä minulla edes ole kuvia kuin tuoreimmissa aktiivivuosien kirjoituksissa. Saati että kuvani olisivat kovinkaan hienoja...

Sisältö siis puhuu. En nyt halua ajatella sitä, että syksyn koulumelskeissä ipanat googlettavat kirjojen juonia kun eivät jaksa itse lukea kirjaa. Jos joku sellainen tyyppi sattuu tätä lukemaan niin pro tip: minä olen korkeakoulun käynyt aikuinen opettajanainen. Todennäköisesti äidinkielenopettajasi ei ole ihan tyhmä. Hän takuulla huomaa esseestäsi, että mielipiteet muotoiluineen eivät ole sinun. Joten lue se kirja, se tekee aivoillesi hyvää monin tavoin. :) 

Noin muutoin hyvät lukijat, jatkakaa samaan malliin. On ilo kirjoittaa itselle ja teille!


Kommentit

Hyvä kuva! <3 Ja kiinnostavia pohdintoja. Minä ainakin olen tosi utelias seuraamaan blogin tilastoja, varsinkin sitä, mitä kirjoja milloinkin käydään katsomassa. Myös maat, joista on käyntejä, ovat kiinnostavia. Joskus tulee yksittäisiä käyntejä niin tuntemattomista maista, etteivät ne jää edes mieleen. Esim. Togo on yksi sellainen, joka näkyy silloin tällöin.

Meillä on kyllä blogeissamme niin paljon kirjoja, että tuskinpa niitä kaikkia kouluissa luetaan. Varmaan on siis ihan oikeaa kiinnostustakin :)
Anki sanoi…
Kiitos! <3 :)

Joo joskus minäkin katsoin noita maita, hämmentävän monta kun blogi on kuitenkin suomeksi.

Ja olet oikeassa, kyllä täällä takuulla muutkin kuin koululaiset käy. :D
Elegia sanoi…
Minä en taas kurki tilastoja suunnilleen ikinä. Ainoastaan asiattomien kommenttien kohdalla (joita tulee todella harvoin!) tutkaan yleensä tilastoja ja katson, mistä kommentti on mahtanut tulla. Taannoin etenkin erään tietyn kirjailijan kirjoista kirjoittaessani eräs anonilli aina aktivoitui lyttäämismielessä.
täältä saan kivoja mielenliintoisia kirjavihjeitä, en oikein pysy mukana Suomen tuotannoista.
Anki sanoi…
Elegia: Niin, sinulla olikin tämä outo riesa. Minä olen välttynyt hämmästyttävän hyvin ikäviltä kommenteilta. Tänä vuonna tosin piti rajoittaa kommentointi vain Bloggerin käyttäjille, koska roskapostia tuli niin paljon.

Hannele: Ruotsista käsin ei varmasti pysykään. Suomessa julkaistaan yllättävän paljon kirjoja joka vuosi. Sinun blogistasi on kiva nähdä, mitä Ruotsissa tapahtuu. :)
Takkutukka sanoi…
Hauska ja reipas kirjoitus, jonka viimeinen kappale nosti leveän hymyn huulille:)
Siispä edelleen: iloisiin kirjoittelemisiin ja vinkkien vaihteluun!
Anki sanoi…
Kiitos Takkutukka! Näin tehdään :)
Jonna sanoi…
On muuten jännää katsoa välillä noita luetuimpia postauksia. Ne eivät välttämättä ole lainkaan odotusten mukaisia. :)
Anki sanoi…
Sepä juuri! Itse olen todennut, etten koskaan osaa päätellä etukäteen, mistä tekstistä tulee suosittu ja mistä ei. Ellei nyt sitten satu lukemaan juuri sillä hetkellä polttopisteessä olevaa hittikirjaa.
ketjukolaaja sanoi…
Nyt on ainakin hieno kuva! Tilastoihinhan voimme aina luottaa kuin vaaliennusteisiin.
Marjatta Mentula sanoi…
Anki, kiitos kauniista kaurissilmäisestä kuvastasi.

Nytpä tekeekin mieli mennä tutkailemaan, mitä omassa blogissani on luettu eniten. Tuntematonta sotilasta muistaakseni, en ole vähään aikaan katsonut. Ja sitten semmoisia joissa on ollut väittelyä :)ja myös jostain syystä Heli Laaksosen Aapine -kirjasta tekemääni pikkuista kirjoitusta.

on ilo lukea kirjoituksiasi ja inspiroitua niistä!
Anki sanoi…
Voi kiitos, kuin myös! Sinun blogissasi tulee monesti laajempaa keskustelua mikä on hienoa. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!