Arttu Tuominen - Häväistyt (Delta 4)

 "Linda luki lauseen moneen kertaan epäuskoisena.

Äiti - taas - kännissä.

Tuntui kuin joku olisi vetäissyt häntä turpaan."


Häväistyt (WSOY 2022) kertoo kadonneista tytöistä ja Lindasta. Linda on poliisi ja entinen malli, jolla oli lupaava tulevaisuus edessään kunnes jotain kävi. Linda ryyppää ja on alkoholisti. Huoli omasta tytöstä kasvaa Porin poliisin tutkinnan aikana. Yhteys tyttöön vain on jo ajat sitten ollut katkolla. Linda on sokea juomiselleen ja sen seurauksille. Kaiken yllä häilyy uhkaavasti Peter Pan.

Paljon parempi teos kuin se Deltan ykkönen, joka oli korkeintaankin keskinkertainen dekkari. Kaikkia uskottavuusongelmia ei vieläkään ole karistettu (hei haloo joku Peter Pan metaforana), mutta kyllä tässä oli riittävästi sujuvuutta ja aineksia, jotta viihtyi ja halusi tietääkin, miten käy. 

Varoitus: seksuaaliväkivaltaa ja muutakin väkivaltaa kuvataan ja vieläpä tarkasti

Helmet-haaste 2023: kohta 11: kirjailijan nimessä on yhtä monta kirjainta kuin sinun nimessäsi

Helmet-haaste 2019: kohta 2: kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

Kommentit

Tää Delta-sarja on mulla vielä lukematta, mutta sitä on kyllä kehuttu kirjasomessa niin paljon, että pitää lukea ainakin eka osa tässä mahdollisimman pian. Kunhan tuo lukupino tuosta joskus vähän pienenisi... :D
Anki sanoi…
Joo moni on tykännyt jo ekasta osasta. Lukupino ei kyllä juuri pienene. :)
Takkutukka sanoi…
Tuomisen "Verivelka. Hyvitys ja Vaiettu" - huolella kirjoitetut laatudekakrit - takana ja tämä uusimmainen varauksessa. Tuomisen varmaotteinen ja vahva linja on siis purrut. Edellisistä yhteenvetona: Kirjailijan toivottavasti tuleva jatkotuotanto herättääkin suurta uteliaisuutta ja mielenkiintoa.

Ei pienene kirjapino, ei:)
ehkä vähän raskasta...
Anki sanoi…
Tuominen on minusta kovasti kehittynyt Delta-sarjan osien välissä. Mielenkiinnolla seuraan jatkoa.

Hannele: On tosi raskas aihe.