Hergé - Castafioren korut (Tintin seikkailut 21)

Tintin seikkailut on aina ollut yksi sarjakuvasuosikeistani. Tässä osassa Castafioren korut (Otava 1999, suomentaneet Heikki ja Soile Kaukoranta) on kohellusta ja kaikenlaisia tilanteita, kun kapteeni Haddockin linnaan majoittuu Tintin, Miloun ja Tuhatkaunon ohella aarialaulaja Bianca Castafiore, hänen pianistinsa Wagner ja palvelijansa Irma. Lisäksi kapteeni kutsuu romanikaravaanin tiluksilleen. Castafioren kallisarvoiset korut aiheuttavat albumin mittaan kovasti päänvaivaa ja loppupuolella pöhköt etsivät Dupond ja Dupont myös sotkeutuvat asioihin.

Ai että, vitsiä tuli vitsin perään ja kyllä nautin tästä albumista! Hergén piirrosjälki on mainio ja hän osaa piirtää kasvojenilmeet todella hyvin. Kapteeni parka saa osumia milloin jalkaan ja milloin nenään. Siitä yllätyin, että myös koira Milou välillä kommentoi asioita. Kuitenkin suurin suosikkini on huonokuuloinen professori Tuhatkauno, joka horisee täysin mielettömiä vastauksia juttelukavereilleen. 

Suomennoksessa oli vanhahtavuutta, joten se on epäilemättä tehty paljon aiemmin kuin tämä viides painos 1999. Hattuässiä löytyy ja romaneja nimitettiin johdonmukaisesti romaaneiksi kahdella a:lla. Lisäksi kaatuneelta Tuhatkaunolta kysytään, että eihän mitään rikkunut. 

Mainio nostalgiamatka takaisin lapsuuteen. Luin aikoinaan kaikki osat, mutta paljon on unohtunut. 

Kommentit

en lukenut, pikkuveli tykkäs
Jokke sanoi…
Tämä on yksi suosikeistani koko sarjassa (muut Rakham Punaisen aarre ja Tintti Tiibetissä).
Anki sanoi…
Hannele: Onneksi Tinttiä voi lukea aikuisenakin. :)

Jokke: Joo, tämä osa on kyllä mainio! Pitää jatkaa Tinttien parissa. :)
En ole tainnut yhtään Tinttiä lukea enää vanhempana, joskus ala-asteella kyllä. Muistan kun kiikutin salaa Tiinoja, Enid Blytoneita ym äidin ostamia divariin ja vaihdoin ne sarjakuviin, äiti sai meinaan melkoiset kilarit oikeiden kirjojen hassaamisesta roskaan 😅 Mies lukee aina kesäisin Tex Willereitä 😊
Anki sanoi…
Sinulla on hauska muisto! :D Sarjakuvia ei taideta vieläkään ottaa ihan vakavasti, vaikka niitä on paljon nimenomaan aikuisille suunnattuina.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mila Teräs - Amiraali

Kirjabloggaajien klassikkohaaste 18 (31.1.2024) Ilmoittautuminen!

Runohaaste Eino Leinon ja runon ja suven päivänä 6.7.2023!